Grupul de furnizare și distribuție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, a înființat un nou comitet consultativ al Consiliului de Administrație, pe numele Comitetul de Guvernanță Climatică și Politici Publice, potrivit unui anunț de publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„În data de 27 ianuarie 2023, Consiliul de Administrație al Electrica a decis înființarea unui nou comitet consultativ al sau – Comitetul de Guvernanta Climatica si Politici Publice, care are următoarea componentă:

  • dl. Dragos-Valentin Neacsu – Presedinte;
  • dl. George Cristodorescu – membru;
  • dl. Iulian Cristian Bosoanca – membru.

Potrivit anunțului de la BVB,  Consiliul de Administrație are în acest moment patru comitete consultative, respectiv: Comitetul de Audit si Risc, Comitetul de Nominalizare si Remunerare, Comitetul de Strategie si Guvernanta Corporativa si Comitetul de Guvernanta Climatica si Politici Publice.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 534 milioane, de șapte ori mai mare decât anul trecut, când s-a situat la 72 milioane lei, deși compania a furnizat mai puțină energie anul acesta față de anul trecut. Rezultatul puternic pozitiv din primele nouă luni vine după ce, la finalul primelor șase luni din an, compania avea pierderi de 176 milioane lei.

Astfel, grupul Electrica a distribuit în primele 9 luni ale anului 2022 aproximativ 13,4 TWh, o scădere cu 3,2% față de aceeași perioadă a anului 2021. Totodată, Grupul a furnizat pe piața cu amănuntul aproximativ 6,4 TWh, o reducere cu 9% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Cu toate acestea, veniturile operaționale ale Grupului Electrica în primele 9 luni ale anului 2022 s-au dublat, la 10,221 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului precedent, când se situau la 5,16 miliarde lei.

Așadar, pe segmentul de furnizare, veniturile din furnizarea de energie electrică și gaze naturale au crescut cu 1,886 miliarde lei, în principal din efectul net al creșterii prețurilor de vânzare pe piața cu amănuntul cu 54% și al reducerii cu 9% a cantității de energie furnizată pe piața cu amănuntul.