Grupul Electrolux a anunțat, marți, 31 octombrie, că, în total, aproximativ 3.000 de poziții sunt redundante în cadrul organizației, în timp ce compania este în curs de restructurare și de reducere a anumitor niveluri de personal.
Precizările vin după ce, vineri, 27 octombrie, Electrolux a anunțat îşi va reduce efectivele cu încă 3.000 de persoane, dintr-un total de aproximativ 46.000 de angajaţi, din cauza cererii scăzute. Ar fi o reducere cu 6,5% a forței sale de muncă.
Noile concedieri se vor adăuga celor aproximativ 4.000 de posturi eliminate, în conformitate cu un program anunţat în luna octombrie a anului trecut, şi care sunt finalizate în proporţie de 95%, a precizat atunci directorul general Jonas Samuelson.
Grupul suedez spune acum că “pozițiile care urmează să fie restructurate vor fi stabilite pe baza procedurilor de reduceri de personal. În acest moment, nu avem informații specifice înregistrate per regiune sau funcții, întrucât în unele situații, implicațiile și deciziile fac obiectul negocierilor sindicale, care sunt în curs de desfășurare. De asemenea, subliniem faptul că numărul de poziții nu este raportat în mod direct la numărul de angajați afectați, deoarece sunt luate în calcul și posturile vacante care nu sunt ocupate.”
Directorul general Jonas Samuelson a spus că rivalii asiatici s-au confruntat cu presiuni inflaţioniste mult mai reduse decât companiile din Europa şi America de Nord, ceea ce le permite să reducă preţurile. Dacă la această situaţie se adaugă cererea slabă din China şi restul lumii, Electrolux este presat să reacţioneze, susţine Samuelson.
Electrolux vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire.
Compania este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.