Electromontaj, constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, vrea un parteneriat economic cu Hidroconstrucția. Investiția pusă la bătaie: 119 milioane lei

Redacția sept. 13, 2022 0 comentarii
Hidroconstructia

Electromontaj, constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, anunță că lansează intenția de parteneriat economic și corporativ cu Hidroconstrucția, cea mai mare companie românească specializată în domeniul construcţiilor hidroenergetice şi hidrotehnice, aflată acum în insolvență.

„Oferta adresată acționariatului Hidroconstrucția SA are o valoare maximă de 119 milioane lei, valoare realizabilă în funcție de aprobarea planului de reorganizare și de ieșirea din insolvență. Totodată, oferta este condiționată de obținerea aprobărilor statutare necesare și de autorizarea Consiliului Concurenței, transmite compania.

Marți, Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacţia prin care Electromontaj vrea să preia Hidroconstrucția și societățile controlate de către aceasta.

Investiția grupului Electromontaj în Hidroconstrucția va consta, pe lângă oferta deja anunțată, și în sinergii la nivel de grup, transfer de bune practici și expertiză, precum și sprijin financiar pentru îmbunătățirea cash-flowlui Hidroconstrucția SA și a subsidiarelor acesteia.

„Conducerile Electromontaj și Hidroconstrucția sunt încrezătoare în viitorul comun al celor două companii emblematice ale industriei românești, viitor orientat spre consolidarea unui grup de construcții în domeniul energiei prezent și activ atât pe plan local cât și global, cu un colectiv de peste 3.000 angajați, cu capital privat românesc”, transmite Electromontaj.

Hidroconstrucția SA este o companie românească cu capital 100% privat, înființată în 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanță națională, de o complexitate aparte, precum Vidraru sau Porțile de Fier I și II, cu participare la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers, și reabilitarea și extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte.

Grupul Electromontaj este unul dintre cei mai importanti constructori de linii electrice de înaltă tensiune din Europa. Compania are în componență Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița, unul dintre cei mai importanți producători naționali de cabluri și conductori electrici precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici, una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.

Activitatea de producţie internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării și precum și în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincați) şi în Câmpina (fabrica de Cleme și Armături), și o Stație de Testări pentru Stâlpi Electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj are peste 1.500 de angajați.

Sursă foto: Hidroconstructia.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *