Elon Musk a vândut 4 miliarde de dolari în acțiuni Tesla după ce a ajuns la un acord de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari

Redacția apr. 29, 2022 0 comentarii
elon musk, tesla

Elon Musk a strâns aproape 4 miliarde de dolari din vânzarea unei părți din pachetul său de acțiuni la Tesla, scrie Financial Times. Vânzările au fost realizate marți și miercuri, după ce consiliul de administrație al Twitter a fost de acord cu abordarea lui Musk de preluare de 44 de miliarde de dolari în totalitate în numerar.

Prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice a scăzut în urma știrilor despre acord, scăderea fiind pusă pe seama preocupărilor cu privire la potențialele vânzări de acțiuni de către Musk pentru a finanța achiziția, deși aceasta a venit și pe fondul unei scăderi puternice a pieței de valori în general.

Musk a încercat să scape de grijile că vânzările ar fi începutul unei val de dezinvestiții, scriind pe Twitter după ce dosarul a fost publicat joi: „Nu sunt planificate alte vânzări Tesla”.

El nu a spus cât timp va amâna să mai vândă acțiuni Tesla sau dacă planurile sale se vor schimba în viitor, lăsând deschisă întrebarea dacă sau când se va întoarce pe piață pentru a strânge mai mulți bani. Termenii acordului cu Twitter îi cer să vină cu aproximativ 21 de miliarde de dolari în numerar, deși nu se așteaptă ca acesta să se închidă în alte șase luni.

Elon Musk le-a spus băncilor care au fost de acord să ajute la finanțarea achiziției sale de 44 de miliarde de dolari a Twitter că ar putea lua măsuri pentru a reduce salariile directorilor și consiliului de administrație ale companiei de socializare, într-un efort de a reduce costurile și ar dezvolta noi moduri de a monetiza tweet-urile, după cum au declarat trei surse pentru Reuters.

Musk a trebuit să convingă băncile că Twitter a generat suficient flux de numerar pentru a-și achita datoria pe care o căuta. În cele din urmă, el a obținut împrumuturi de 13 miliarde de dolari pe Twitter și un împrumut în marjă de 12,5 miliarde de dolari legat de acțiunile sale Tesla. El a fost de acord să plătească restul contraprestației cu bani proprii.

Prezentarea lui Musk față de bănci a constituit mai degrabă viziunea lui decât angajamente ferme, au spus sursele, iar reducerile exacte ale costurilor pe care le va urma odată ce va deține Twitter rămân neclare.

Miliardarul a postat pe Twitter despre eliminarea salariilor directorilor consiliului de administrație al Twitter, despre care a spus că ar putea duce la economii de aproximativ 3 milioane de dolari. Compensația pe bază de acțiuni a Twitter pentru cele 12 luni încheiate la 31 decembrie 2021 a fost de 630 de milioane de dolari, o creștere cu 33% față de 2020.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.