Elon Musk acuză Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA că vrea să îi reducă dreptul la liberă exprimare

elon musk sursa foto: Facebook

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a acuzat Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) de hărţuire, într-un efort calculat de a-i ”reduce” dreptul la liberă exprimare prin supravegherea comunicării sale cu acţionarii, ca parte a unui acord din 2018 care a soluţionat acuzaţii împotriva sa, transmite CNBC, citat de news.ro.

Musk şi Tesla au crezut că soluţionarea acuzaţiilor va pune capăt ”hărţuirii” de către agenţie a lui Musk şi va permite instanţei, nu agenţiei, să monitorizeze respectarea acestuia, a scris avocatul lui Musk joi, într-un nou document depus în instanţă.

”Dar SEC şi-a încălcat promisiunile”, a scris el, adăugând că agenţia ”a folosit decretul de consimţământ pentru a încerca să-i hărţuiască pe domnul Musk şi Tesla”.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

”SEC pare să-i vizeze pe domnul Musk şi Tesla pentru investigaţii necruţătoare, în mare parte pentru că domnul Musk rămâne un critic deschis al guvernului”, a spus Alex Spiro, avocatul Musk şi Tesla, în noul document prin care doreşte închiderea cazului intentat de SEC în 2018.

”Eforturile uriaşe ale SEC par calculate pentru a-i reduce exercitarea drepturilor Primului Amendament, mai degrabă decât pentru a pune în aplicare legile aplicabile în general în mod echitabil.”

Scrisoarea vine la mai bine de o săptămână după ce Tesla a dezvăluit că SEC a emis o nouă citaţie către Tesla, în noiembrie 2021. Autoritatea de reglementare financiară încearcă să stabilească dacă Musk şi Tesla s-au conformat unui acord de reglementare revizuit pe care SEC l-a încheiat cu ei în 2019.

Potrivit dosarului Tesla, agenţia caută informaţii despre ”procesele de guvernanţă ale companiei în jurul respectării acordului cu SEC.”

Citaţia a venit la scurt timp după ce CEO-ul şi-a întrebat zecile de milioane de urmăritori pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participaţia sa la Tesla, iar aceştia au votat da.

Dar o mare parte din vânzările care au urmat sondajului pe Twitter au făcut parte dintr-un plan pe care Musk l-a adoptat în septembrie 2021.

SEC l-a acuzat pe Musk în septembrie 2018 că a făcut declaraţii ”false şi înşelătoare” către investitori, când a anunţat în luna august, pe Twitter, că a asigurat suficientă finanţare pentru transformarea Tesla în companie privată, la un preţ de 420 de dolari pe acţiune.

Acţiunile au flictuat toată luna, iar afacerea nu s-a materializat.

Musk şi Tesla au plătit fiecare amenzi de 20 de milioane de dolari, iar Musk a fost forţat să demisioneze din funcţia de preşedinte pentru cel puţin trei ani, ca parte a acordului. De asemenea, Tesla a trebuit să pună în aplicare un sistem de monitorizare a declaraţiilor lui Musk către public despre companie, pe Twitter, postări pe blog sau orice alt mediu. De asemenea, Tesla a trebuit să plătească o amendă separată de 20 de milioane de dolari şi să numească doi directori independenţi în consiliul de administraţie. Unul dintre aceştia poate fi preşedintele în locul lui Musk, cu condiţia ca acea persoană să provină din afara Tesla şi a filiatelor sale.

În condiţiile acordului, Musk şi Tesla nici nu au admis şi nici nu au neagat neregulile presupuse de autorităţile de reglementare.

SEC nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Documentul de joi a venit la câteva ore după ce Musk a postat pe Twitter un meme în care îl compară pe premierul canadian Justin Trudeau cu Adolf Hitler. Postarea a fost ca răspuns la un articol despre autorităţile canadiene care investighează donaţiile de criptomonede care susţin un protest de o săptămână împotriva obligativităţii de vaccinare din ţară.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Dintotdeauna am considerat ca acest individ este un dement dar, din pacate, exista unii mai mari ca el, care nu inteleg cum functioneaza ‘high-score-urile’.
    Are AlJazeera un articol demn, proaspat, despre, rezuma destul de bine personalitatea acestei arogante de om.
    Daca vreti sa faceti o avere, shortuiti actiunile ‘Tesla’ si tineti-va pozitia pana da de pamant, anul asta, sanse maxime, dati o fabrica de bere, daca am dreptate.
    Considerati asa : Tesla valoreaza mai mult decat restul industriei auto, ceea ce n-are noima, ceea ce inseamna ca se va duce-n cap ca Superman.

    Despre pacanele, v-am mai zis de-a-lungul anilor, ar trebui desfiintate SAU : Sa ai doar voie, ca pe vremuri, only ‘Long’, fara ‘Shorts’ si ‘Buyback’.
    Mecanismul de ‘Buyback’, care pare sa incalce legile fizicii(output fara input), este ceea ce distruge Omenirea. Adevarul e ca de fapt nu le incalca, ‘input-ul’ este datoria privata, absolut nestingherita, care tot in public se varsa, precum deseurile Industriei in apele Terrei, de mai bine de 2 secole.

    (Ce afirm, in parte, scrie in cartea deja mentionata la articolul cu Superman si masurile ‘socialiste’)(aceasta struto-camila va trebui sa dea socoteala, cel putin de la Unifarm incoa…Prea multe dosare clasate, ca tot vorbeste Musk de Libertate…).

  2. P.S. : Exista un motiv precis pt. care pana’n anii ’80 ‘Buyback-urile’ erau Ilegale. Practic, s-a legalizat Manipularea in Masa a celui mai perves(volatil) instrument.

    Din nou, cititi cartea, e scurta si la obiect.

  3. https://www.aljazeera.com/opinions/2022/2/15/elon-musk-is-a-security-risk
    P.P.S. : O alta problema, pe langa detaliile date la articolul cu ChristineChristineVeninPelin(FMI –WorldBank), este ca ‘LTD’-ul(Responsabilitatea Limitata), faptul ca banul este total decuplat de impactului acestuia si implicit responsabilitatea asupra sa.

    Vrei sa faci o afacere ? Te implici ca japonezul, lupta pana la ultima picatura de sange, am intrat toti, ‘murim’ toti. Asta inseamna Responsabilitate.

    ‘Mainstream Economics’ e bullshit-ul bullshit-urilor, banci care functioneaza fara notiunea de bani, va dati seama … Banul care este abstractia suprema a kWh-ului …

    Noi n-avem retea de termoficare corecta in Capitala, dapai sa intelegem ce inseamna Capitalismul la nivel Energetic si costurile supreme ale neintelegerii crypto-iobagiei perpetue acestuia.

    Practic, s-a inventat pan-meta-sclavia. Datoria totala fiind mereu in crestere, oamenii vor fi din ce in ce mai saraci si dependenti.

    In Lumea asta, 99% din profituri se fac din prostie si din talharie, d’asta ‘middle-man-ism-ul’ trebuie sa dispara complet.

    Da, singura solutie reala a unei societati functionabile este sa avem cu totii aceeasi baza de cunoastere, in special STEM(Science Technology Engineering Mathematics), ca de aici pleaca Randamentul.

    Ai Carte, ai Parte. Treaba-i simpla.

    “Keep them fools”, nu prea mai merge. Intr-adevar, urmeaza o noua Era, Era “Pay the Fair Share”.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.