Elon Musk anunță că sateliții Starlink sunt activi în Ucraina

Carmen Radu feb. 27, 2022 0 comentarii
Starlink, sateliti

Rețeaua de sateliți Starlink ai SpaceX este deja activă în Ucraina, a anunțat duminică Elon Musk, după o solicitare de ajutor din partea conducerii țării, care trebuie să înlocuiască serviciile de internet distruse de atacul rusesc.

Invazia provocată de Vladimir Putin a lăsat anumite părți din Ucraina țării fără internet. Mykhailo Fedorov, vicepremier al Ucrainei și ministru al transformării digitale din Ucraina, i-a cerut ajutorul lui Elon Musk, în contextul în care SpaceX a lansat mii de sateliți de comunicații care pot aduce internet de bandă largă în zone greu accesibile ale lumii.

„Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale sunt pe drum”, a scris antreprenorul pe Twitter, la numai 10 ore de la cererea oficialului ucrainean.

„Terminalele Starlink vin în Ucraina! Mulțumesc, Elon Musk, mulțumesc tuturor celor care au susținut Ucraina!”, a răspuns instant vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov.

Starlink este o rețea de sateliți care se deplasează pe orbita joasă a Pământului, permițând acces la internet oriunde pe planetă. Utilizatorii de la sol au nevoie de antene satelit care se conectează la sateliții Starlink și la stațiile de la sol pentru internet.

În traducere liberă, prin rețeaua Starlink, ucrainenii vor avea acces la cel mai rapid sistem de internet prin satelit creat vreodată.

Dacă trupele rusești lovesc comunicațiile prin internet, oficialii guvernamentali vor putea rămâne online, datorită Starlink. Asta pentru că Rusia nu poate dezactiva complet accesul la internet din Ucraina fără să atace cibernetic centrele de date străine.

Rețeaua creată de Musk numără aproape 1.900 de sateliți.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *