Elon Musk avertizează că falimentul Twitter este posibil pe măsură ce directorii părăsesc compania

Redacția nov. 11, 2022 0 comentarii
Twitter

Twitter a suferit joi un exod al directorilor de top rămași, în timp ce Elon Musk, noul proprietar al rețelei de socializare, a avertizat că falimentul este o posibilitate, în timp ce se luptă pentru a aduce sub control finanțele platformei, scrie Financial Times.

Mai multe persoane care erau la conducerea Twitter au demisionat după ce Elon Musk a preluat compania. Lea Kissner, șefa securității informaționale a Twitter, și Damien Kieran, șeful responsabil cu confidențialitatea, au anunțat că au plecat joi, în timp ce șeful responsabil cu conformitatea Twitter a plecat și el din funcție, potrivit unei surse.

Încă de vineri, el a avertizat asupra unei „scăderi masive a veniturilor”, deoarece branduri importante precum General Motors, Mondelez și Carlsberg au întrerupt publicitatea pe platformă din cauza îngrijorărilor legate de planurile sale de a relaxa moderarea conținutului.

De asemenea, Musk se confruntă cu plata unor dobânzi anuale de 1 miliard de dolari, după ce a încărcat compania cu datorii de 13 miliarde de dolari pentru a finanța achiziția companiei.

Între timp, încercările lui Musk de a deschide noi surse de venit s-au lovit de obstacole. Lansarea Twitter Blue, un serviciu de abonament premium care costă 7,99 dolari pe lună și care include un „control albastru”, disponibil anterior doar utilizatorilor de profil înalt, mărcilor și celebrităților, a dus deja la unele tentative de imitare.

Criticii avertizează că renunțarea la modelul anterior de bifă albastră va îndepărta, de asemenea, figurile celebre de care Twitter are nevoie pentru a-și atrage publicul.

Musk s-a adresat joi pentru prima dată personalului Twitter într-un e-mail, obținut de Financial Times, avertizând că platforma de socializare are nevoie de „muncă intensă” la birou pentru a-și schimba soarta.

El a adăugat că a renunțat la politica sa de lucru de acasă și a cerut personalului să lucreze 40 de ore la birou pe săptămână, în cadrul unei schimbări semnificative a practicilor sale de lucru.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *