Elon Musk crede că vom putea călători pe Marte în următorii 7 ani

elon musk sursa foto: Facebook

Elon Musk a vorbit despre neîncrederea în OpenAI, despre valorile Gemini și despre un viitor pe Marte la conferința anuală de tehnologie și inovație VivaTech 2024, scrie Euronews.com.

„Cred că vom avea primii oameni pe Marte probabil în 10 ani, poate șapte-opt ani”, a declarat Elon Musk joi la târgul VivaTech de la Paris, adăugând că oamenii se vor întoarce pe Lună în cinci ani.

În cadrul unei sesiuni intitulate „Tot ceea ce ați vrut întotdeauna să știți despre Elon Musk, dar v-a fost teamă să întrebați”, după titlul unui film de Woody Allen, publicul pasionat de tehnologie a avut ocazia de a-l întreba pe Musk despre curiozitățile lor.

„Obiectivul pe termen lung al SpaceX este de a face viața multiplanetară. Trebuie să devenim o civilizație multiplanetară sustenabilă. Aceasta este prima dată în istoria Pământului când este posibil să facem acest lucru. Această capacitate ar putea fi deschisă doar pe termen scurt”, a adăugat el.

NASA a semnat un contract de aproape 3 miliarde de dolari (2,7 milioane de euro) cu SpaceX pentru a folosi noua sa mega-rachetă Starship ca modul de aterizare pe Lună în misiunea sa de a readuce oamenii pe Lună cu astronauții Artemis. Dar acest lucru nu s-a întâmplat încă și ar trebui să se întâmple în cursul acestui an. El a mai spus că firma sa SpaceX și altele ca ea, care au nave spațiale și rachete parțial reutilizabile, sunt cele care vor îndeplini această misiune, spre deosebire de rachetele Ariane ale Europei.

„Orice rachetă care nu este, sau în mare parte nu este reutilizată nu va supraviețui”, a spus el, explicând că nu este rentabil pentru o companie. „În cele din urmă, ceva de pe Pământ va elimina viața așa cum o cunoaștem pe Pământ”, a mai spus el ulterior, adăugând că o mutare pe Marte și pe Lună este necesară pentru „[supraviețuirea și conștiința noastră] pe termen lung”.

Întrebat dacă extratereștrii se află pe Pământ, el a spus: „Oamenii mă întreabă adesea dacă cred că extratereștrii sunt pe Pământ, nu am văzut nicio dovadă a existenței extratereștrilor. Dacă aș vedea, le-aș posta [dovezile] pe platforma X”, a spus el.

Miliardarul sud-african a fost întrebat, de asemenea, despre inteligența artificială (AI) și despre compania sa XAI. Criticând OpenAI și Gemini de la Google, el a spus: „Este important ca AI să fie antrenată să fie sinceră și nu să fie corectă din punct de vedere politic”.
„Corectitudinea politică este de multe ori pur și simplu falsă, iar asta înseamnă că programezi AI să mintă și cred că acest lucru se va întoarce împotriva ta foarte rău. Onestitatea este cea mai bună politică”, a spus el făcând referire la Gemini.

El a discutat, de asemenea, despre modul în care AI ar putea transforma educația și a spus că părinții vor trebui să fie în continuare responsabili pentru valori și moralitate. Cu toate acestea, AI ar putea ajuta la personalizarea lecțiilor, a spus el, astfel încât fiecare copil să îl poată avea ca profesor pe Albert Einstein.

Musk nu a fost îngrijorat de efectul AI asupra copiilor, dar a spus că este îngrijorat de social media, în ciuda faptului că deține propria sa companie de social media din 2022, care a fost criticată ca fiind un loc de dezinformare și de discursuri de ură galopante.

„Mă îngrijorează faptul că cei mici sunt antrenați de social media. I-aș îndemna pe părinți să limiteze social media pentru copii”.

În ceea ce privește întrebarea dacă AI ne va lua locurile de muncă, Musk a spus că își imaginează un viitor în care oamenii nu vor mai munci.

„Într-un scenariu benign, probabil că niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă”, a spus el, adăugând că ar exista un venit universal ridicat și că oamenii nu ar duce lipsă de bunuri sau servicii. Însă problema pentru oameni ar fi găsirea unui sens.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *