Elon Musk spune că firmele sale vor fi bine în 2023, în timp ce respinge informațiile privind „falimentul” Twitter

Redacția nov. 20, 2022 0 comentarii
elon musk

Elon Musk, care conduce în prezent cinci companii, printre care Tesla și Twitter, a declarat vineri, într-un mesaj pe Twitter, că firmele sale vor fi bine poziționate în 2023, în ciuda posibilității unei economii dificile, scrie Euronews.com.

Mesajul lui Musk vine la o zi după ce a evocat posibilitatea ca Twitter să intre în faliment. În primul său e-mail la nivelul întregii companii, Musk a avertizat că Twitter nu va putea „supraviețui viitoarei crize economice” dacă nu reușește să crească veniturile din abonamente pentru a compensa scăderea veniturilor din publicitate, au declarat pentru Reuters trei surse.

Twitter are în prezent datorii de 13 miliarde de dolari (12,6 miliarde de euro) și se confruntă cu plăți de dobânzi în valoare totală de aproape 1,2 miliarde de dolari (1,1 miliarde de euro) în următoarele 12 luni.

Plățile depășesc cel mai recent flux de numerar al companiei, care s-a ridicat la 1,1 miliarde de dolari (puțin peste 1 miliard de euro) la sfârșitul lunii iunie.

Între timp, producătorul de automobile electrice Tesla și-a suplimentat stocul din Shanghai, China, în octombrie, în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată.

Tesla, care socotește China drept o piață și o bază de producție cheie, operează o fabrică în Shanghai care a reprezentat aproximativ jumătate din livrările sale globale de anul trecut.

În octombrie, Tesla a produs 87.706 Model 3 și Model Y în Shanghai, dar a livrat 71.704 vehicule, lăsând un decalaj de 16.002 mașini fabricate în China în stoc, potrivit datelor furnizate de China Merchants Bank International (CMBI).

Pentru a stimula vânzările, Tesla a redus prețurile pentru automobilele sale Model 3 și Model Y în China și a oferit, de asemenea, o reducere suplimentară pentru cumpărătorii care iau livrarea în noiembrie și cumpără o asigurare de la unul dintre partenerii săi.

Musk a declarat luna trecută analiștilor că cererea a fost puternică în acest trimestru și că se așteaptă ca Tesla să fie „rezistentă la recesiune”.

Musk este, de asemenea, directorul general al companiei de internet prin satelit SpaceX, al startup-ului de cipuri cerebrale Neuralink și al întreprinderii de tuneluri The Boring Company.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *