Elon Musk va fi numit în consiliul de administrație al Twitter, după ce ieri a devenit cel mai mare acționar al companiei

Redacția apr. 5, 2022 0 comentarii
elon musk, tesla

Twitter a anunțat marți că îl va numi pe acționarul principal și șeful Tesla, Elon Musk, în consiliul de administrație al companiei, la o zi după ce miliardarul a anunțat că a cumpărat un pachet de 9,2% din acțiunile companiei de socializare, scrie Reuters.

Musk nu poate deveni proprietarul a mai mult de 14,9% din acțiunile comune ale Twitter, fie ca acționar individual, fie ca membru al unui grup, atâta timp cât face parte din consiliul de administrație al Twitter, a spus compania într-un dosar. Mandatul său va expira în 2024.

Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73,5 milioane de acţiuni la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Acțiunile Twitter au crescut cu 6% în tranzacționare înainte de clopoțelul de deschidere, după ce luni au fost închise cu peste 27%.

Sursa foto: Elon Musk / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.