Elvețienii de la Axpo au semnat un contract pe 7 ani pentru energie dintr-un parc eolian din România

Redacția aug. 24, 2021 0 comentarii
eoliene_cez

Elveţienii de la Axpo au semnat un contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA) cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ, parte a portofoliului energetic deţinut de Macquarie Asset Management în România, transmite Agerpres.

Acesta este primul contract de acest gen din România.

Acordul cu parcul eolian pe uscat al CEZ este cel mai mare încheiat de Axpo în regiune până în prezent şi acoperă peste 4 TWh de producţie de energie electrică. Axpo va acoperi aproximativ 50% din capacitatea totală instalată a CEZ de 600 MW din cele trei parcuri eoliene deţinute şi administrate de un fond de infrastructură pe termen lung al Macquarie Asset Management. Unităţile sunt situate în Dobrogea, lângă Marea Neagră.

„Sunt încântat că am reuşit să semnăm acest contract pe termen lung pentru stabilirea preţului energiei în România. Vedem un număr din ce în ce mai mare de proprietari de proiecte regenerabile care caută stabilitatea preţurilor şi garanţiile care le permit să îşi dezvolte în continuare producţia de energie regenerabilă”, a declarat Domenico Franceschino, Axpo Western & Eastern Europe Origination.

La rândul său, Radu Rat, director general Axpo Energy România, a adăugat că România are un mare potenţial pentru energiile regenerabile în general şi energia eoliană în special.

Potrivit lui Ondrej Safar, CEO CEZ România, acest acord financiar pe termen lung contribuie direct la stabilitatea şi rezilienţa portofoliului de energie regenerabilă al CEZ.

Axpo este cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveţia şi activează și în tradingul energiei şi comercializarea energiei solare şi eoliene.

Sursa foto: e-nergia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.