Elvețienii de la Axpo dezvoltă două parcuri eoliene în România, cu o capacitate de aproximativ 250 MW

eoliene, energie regenerabila Sursa foto: Pexels

Axpo, cel mai important producător de energie regenerabilă din Elveția, anunță că va dezvolta în România două parcuri eoliene cu un total combinat de 38 de turbine, ce vor avea o capacitate de 250 MW.

Compania se află în acest moment în faza de planificare a investiției și nu a precizat suma investită în aceste parcuri eoliene.

Construcția ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2023, în locații situate la aproximativ 100 km nord-est și 200 km est de București, potrivit companiei. Instalațiile vor produce 750 GWh de energie electrică pe an – echivalentul consumului de energie electrică a aproximativ 375.000 de gospodării din România. Axpo va colabora îndeaproape cu partenerul local Aquarius Energy Developments pentru a finaliza proiectul.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

„Axpo urmărește o strategie de nișă îndreptată în principal către piețele care nu sunt încă în atenția marilor dezvoltatori de energie eoliană. România îndeplinește majoritatea criteriilor cheie în evaluarea noilor piețe: cerere puternică de capacitate suplimentară de energie regenerabilă, acceptare ridicată la nivel local a energiilor regenerabile, o piață de dimensiuni medii, condiții bune de vânt și puține restricții în procesul de planificare”, arată compania.

Iulian Alexe, responsabil pentru activitatea de energie eoliană a Axpo în România, a comentat: „În România, Axpo este un producător de energie eoliană. La fel ca principalele piețe din Germania și Franța, pe care avem succes de mulți ani, România deține un potențial enorm pentru dezvoltarea de parcuri eoliene. Lucrăm îndeaproape cu colegii noștri și suntem încrezători că putem combina această experiență cu expertiza Grupului Axpo în implementarea proiectelor pentru a crește afacerea în România”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Anul trecut, Axpo a anunțat că va cumpăra energie pe 7 ani din România. Compania a semnat un contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA) cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ, parte a portofoliului energetic deţinut de Macquarie Asset Management în România.

În total, portofoliul de dezvoltare al Axpo include parcuri eoliene cu o capacitate instalată de 3,5 GW.

Axpo, prin intermediul filialei sale Volkswind, a dezvoltat peste 80 de parcuri eoliene în Germania și Franța, cu o capacitate instalată de peste 1.350 MW. În Franța, Axpo este deja una dintre cele mai importante companii în dezvoltarea și construcția de centrale eoliene.

Pe lângă implicarea sa în construcția de centrale și în producția de energie, Axpo este, de asemenea, unul dintre principalii comercianți paneuropeni de energii regenerabile. În total, Axpo comercializează aproximativ 19.700 de megawați de energie solară și eoliană în numele clienților săi.

Axpo este cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveţia şi activează și în tradingul energiei şi comercializarea energiei solare şi eoliene.