Estimări optimiste în domeniul creditării, alimentate de segmentul imobiliar: brokerii de credite vor intermedia în acest an cu 50% mai mult credite faţă de 2020

Bucuresti, vedere aeriana, panorama Bucuresti, blocuri Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Brokerii de credite vor intermedia în acest an cu 50% mai mult credite faţă de 2020, iar valoarea creditelor ipotecare intermediate de firmele de brokeraj ar putea ajunge la 900 milioane de euro în 2021, arată datele unei companii de brokeraj din domeniul bancar. Valoarea medie a unui credit ipotecar se va situa în jurul valorii de 59.000-65.000 de euro, estimează AVBS Credit, conform News.ro.

“Venirea primăverii reprezintă pentru români o perioadă propice pentru demararea de proiecte importante: îşi cumpără locuinţe noi, reamenajează imobilele, construiesc şi îşi îmbunătăţesc calitatea vieţii şi a mediului în care locuiesc şi muncesc în plină pandemie. Specialiştii din domeniul financiar-bancar estimează că în 2021, românii din mediul urban vor solicita împrumuturi de la bănci prin intermediul brokerilor de credite, în special pentru locuinţe, într-un număr mai mare cu aproximativ 50% decât în 2020”, se arată într-un comunicat transmis de compania de brokeraj. “Există posibilitatea ca brokerii de credite din România să intermedieze credite ipotecare în valoare de aproximativ 900 milioane de euro în 2021”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii AVBS Credit afirmă că peste 80% dintre românii care vor alege produse de creditare prin intermediul unui broker de credite în 2021 vor prefera creditele ipotecare. Reprezentanţii companiei precizează că valoarea medie a unui credit ipotecar accesat în întreaga ţară prin intermediul unui broker de credite se va situa în jurul valorii de 59.000-65.000 de euro şi va fi destinat unor proiecte complexe, de pildă, pentru achiziţia unui imobil.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *