Eter, a doua cea mai importantă criptomonedă, trece pentru prima oară de pragul de 4.000 de dolari

card, visa, criptomonede, ethereum

Ether, a doua cea mai importantă criptomonedă din lume, a crescut cu aproape 7% în ultimele 24 de ore și a ajuns luni la valoarea record de 4.141,99 dolari, scrie cnbc.

Ether, criptomoneda asociată platformei Ethereum, are acum o valoare totală de piață de 476,3 miliarde dolari. și se apropie de capitalizarea bursieră a JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană.

Întreaga piață a criptomonedelor este evaluată în prezent la 2.500 miliarde dolari, potrivit CoinMarketCap.

Chiar dacă unii investitori majori s-au orientat recent spre piața monedelor virtuale, unele voci avertizează că totul s-ar putea dovedi o mare bulă. Michael Hartnett, de la Bank of America Securities, afirmă chiar că avansul bitcoin arată ca „mama tuturor bulelor” în timp ce Stephen Isaacs de la Alvine Capital spune că „nu există niciun fundament pentru aceste produse, punct”.

Fondată în 2013 de Vitalik Buterin, rețeaua Ethereum permite construirea de aplicații. Recent, programatorul ruso-canadian în vârstă de 27 de ani, a devenit miliardar.

În timp ce bitcoin este văzută de adepții săi drept o valoare refugiu asemănătoare aurului, Ethereum își propune construirea unui internet descentralizat care nu este menținut în funcție de nicio autoritate centrală.

În centrul acestei concepții se află “decentralized finance,” care urmărește recrearea produselor financiare tradiționale pe baza tehnologiei blockchain.

Ethereum beneficiază de asemenea de ascensiunea NFT, non-fungible tokens, atestate digitale care confirmă autenticitatea și proprietatea produselor digitale. Multe NFT, precum CryptoKitties și CryptoPunks, rulează pe Ethereum.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *