Eurostat: România, cea mai importantă creștere din UE în domeniul lucrărilor de construcţii

caramida, constructii, muncitor Sursa foto: Pixabay

România a înregistrat cea mai importantă creștere din UE a lucrărilor de construcții, în luna august, potrivit datelor publicate de Eurostat. La nivelul UE, lucrările de construcţii s-au majorat, în august, cu 0,2% şi au scăzut cu 0,1% în zona euro, comparativ cu perioada similară din 2022.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii în august au fost în România (19,3%), Slovenia (19%) şi Spania (6,9%), cel mai semnificativ declin fiind în Belgia (minus 6,5%), Finlanda (minus 5,6%) şi Austria (minus 3,1%).

Datele Eurostat arată că în august, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană, după ce în iulie se înregistrase un avans de 1% în zona euro şi de 0,8% în UE.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în august au fost în România (4,7%), Polonia (2,1%) şi Cehia (2%), cele mai semnificative scăderi fiind în Belgia şi Ungaria (ambele cu minus 5%), Germania (minus 2,4%) şi Austria (minus 1,8%).

Volumul lucrărilor de construcții de clădiri rezidenţiale a scăzut cu 6,8% în primele opt luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, chiar dacă piața de construcții, per total, a fost în creștere

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *