Evergrande a suspendat din nou cotarea acțiunilor sale pe bursa din Hong Kong

evergrande proiect

Gigantul chinez al imobiliarelor Evergrande a anunțat luni o nouă suspendare a cotației pe bursa din Hong Kong, fără a explica motivele, potrivit Le Figaro. „Tranzacțiile acțiunilor China Evergrande Group vor fi suspendate astăzi la ora 9”, a afirmat compania, într-un comunicat.

Sufocat de o datorie de circa 260 de miliarde de euro, Evergrande se luptă de mai multe luni să onoreze datorii și livrări de apartamente, după ce Beijingul a înăsprit sever reglementările privind sectorul imobiliar. Grupul a fost plasat în incapacitate de plată de agențiile internaționale de rating după ce nu a reușit să-și onoreze scadențele de plată în noiembrie.

Săptămâna trecută, Evergrande a anunțat că deține capacitatea de a livra zeci de mii de unități imobiliare în această lună și să onoreze o serie de scadențe. Dar acțiunile au căzut din nou la sfârșitul săptămânii după informațiile privind neonorarea a alte două scadențe.

În ultimele luni, compania a afirmat în repetate rânduri că va termina proiectele demarate, într-o tentativă disperată de a-și salva poziția. De asemenea, Evergrande a încercat să vândă active și acțiuni deținute în alte companii. Președintele său, Hui Ka Yan, cunoscut sub numele de Xu Jiayin în mandarină, a plătit o parte a datoriilor după ce a recurs la averea personală. Procesul de restructurare a datoriei companiei este supervizat de guvernul provinciei Guangdong, unde se află sediul Evergrande.

Sursa foto: Evergrande

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *