EXCLUSIV EduPedu: Alertă de fraudă transmisă de Autoritatea de Audit a Curții de Conturi cu privire la modul în care Ministerul Educației gestionează proiectele PNRR cu bani europeni. Consecința ar putea fi suspendarea plăților din PNRR

Mapa Ministerul Educatiei, dosar / Foto: INQUAM Photos George Calin Foto: INQUAM Photos George Calin

Ministerul Educației este în pericol de a-i fi suspendate plățile pe proiectele derulate prin PNRR, pe baza suspiciunilor de fraudă constatate de Autoritatea de Audit a Curții de Conturi, potrivit surselor Edupedu.ro. Conform anexelor raportului de audit de sistem PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) obținute de Edupedu.ro, Ministerul Educației are calificativul 3 din 4 la implementarea PNRR, din cauza ignorării mai multor recomandări date în rapoarte anterioare de Autoritate. Potrivit surselor Edupedu.ro, ministrul educației, Ligia Deca, a fost chemată de premierul Marcel Ciolacu la cabinetul său, luni, unde a avut o întâlnire tensionată cu reprezentantul Autorității de Audit, scrie EduPedu.

Conform surselor Edupedu.ro, reprezentantul Autorității de Audit a fost „dur și inflexibil” la discuția cu Ligia Deca. La întâlnirea tensionată de la Palatul Victoria dintre ministrul educației și reprezentantul Autorității de Audit nu a participat premierul Ciolacu, ci șeful Cancelariei prim-ministrului, Mihai Ghigiu.

FOTO Concluzia auditului realizat de Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi la Ministerul Educației, privire la modul în care gestionează instituția proiectele PNRR:

Sursa foto: Edupedu.ro

Potrivit surselor Edupedu.ro, în luna decembrie urmează să aibă loc la Constanța o întâlnire a specialiștilor Comisiei Europene cu oficialii Ministerului Educației, chiar pe această temă.

În cadrul raportului care plasează Ministerul Educației în categoria 3 în gestionarea fondurilor europene prin PNRR, categorie ce atrage după sine suspendarea plăților de la Comisia Europeană, Autoritatea de Audit listează cerințele cheie pe care Ministerul Educației trebuia să le îndeplinească pentru derularea proiectelor PNRR, ceea ce au constatat efectiv la audit experții Autorității, recomandările Autorității și la final Concluzia pe cerință cheie, cu plasarea Ministerului Educației în una din categoriile 1, 2, 3 sau 4, ultima fiind cea mai proastă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *