EXCLUSIV Forty Management mizează pe Budapesta pentru dezvoltarea primului proiect imobiliar din afara țării și va începe tatonările din 2023

Forty Management, laguna artificiala Forty Management

Acum două zile, dezvoltatorul Forty Management a anunțat că intenționează să extindă proiectul Central District Lagoon City din București și în câteva capitale ale unor țări din jurul României, adică Budapesta, Praga și Varșovia. Potrivit informațiilor Economedia.ro, proiectul din București ar putea fi demarat în cursul acestui an sau cel târziu la anul, iar după ce construcția din România va începe, proiectul va fi transplantat inițial în Budapesta.

Dezvoltatorul vrea că proiectul care va îngloba o lagună artificială să fie dezvoltat și în exteriorul țării după ce va demara construcția acestuia în București.

”Probabil la anul începem tatonarea și va demara în 2024-2025 în funcție de cât durează primirea aprobărilor necesare acolo. Compania va lucra cu parteneri locali pentru dezvoltarea proiectului”, spune, pentru Economedia, Lucian Azoiței, CEO și fondator al Forty Management.

Potrivit lui Azoiței, primul oraș din afara țării țintit de Forty Management este Budapesta. Central District Lagoon City va fi o reconversia urbană a unui teren cu destinație industrială, într-un proiect mixt de mari dimensiuni cu 570 de apartamente, hotel, birouri, spații comerciale, spații de recreere, grădini urbane, ce vor înconjura această lagună. Tehnologia Crystal Lagoons, achiziționată de Forty Management, permite locuitorilor să practice înotul și sporturile nautice, cum ar fi caiacul sau patinajul iarna printre altele; sau pur și simplu să se relaxeze pe plajă și să se bucure de vederea idilică a apei, fără a fi nevoie să călătorească mai departe decât propria curte.

Proiectul din București va fi dezvoltat pe un teren de 39.896 mp în zona Străulești din Capitală, cumpărat de la Butan România pentru 8,2 milioane de euro fără TVA. Terenul este situat pe Strada Coralilor 18, lângă Petrom City și Școala Germană şi are o deschidere de aproape 250 de metri liniari la Șoseaua Străulești şi 157 metri la strada Coralilor.

Compania estimează afaceri de de 397 milioane lei şi un profit net de 188 milioane lei în 2022. De asemenea, veniturile din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale sunt estimate la  394,6 milioane lei, iar cele din chirii la 2,4 milioane lei, ca urmare a închirierii integrale a componentelor comerciale rămase în Central District Cuza99, Central District 4 Elemente și a Central District Viitorului 134. În același timp, compania are în vedere realizarea unor investiţii în valoare de 155 milioane lei.

Compania evaluată la 497 milioane de lei (100,2 milioane euro) a raportat pentru primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri consolidată de 109,4 milioane de lei, în creştere cu 76,3% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit net de 36 milioane lei, în creștere cu 56% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Portofoliul companiei include proiectele Central District Cuza99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Lagoon City și Central District Royal Suites, finalizate și livrate sau aflate în diferite faze de dezvoltare.

Forty Management

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *