EXCLUSIV Liberalii și-au numit șase oameni în instituția zguduită de dosarul DNA făcut pentru intervenții politice la fostul ministru Cătălin Drulă. Numirile, făcute de Dan Vîlceanu, mâna dreaptă a premierului Cîțu 

Redacția oct. 15, 2021 0 comentarii
Dan Vîlceanu

În plină criză politică, Ministerul Transporturilor condus interimar de liberalul Dan Vîlceanu continuă șirul de revocări de la companiile din subordine. După recent anunțata schimbare de CEO de la Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, chiar ieri s-a mai semnat o înlocuire. De data aceasta, la o companie aflată în centrul unui dosar DNA – autoritatea de căi navigabile pe sectorul românesc al Dunării, unde liberalii au încercat anterior să intervină pe lângă fostul ministru Cătălin Drulă ca să le țină oamenii în funcții. Printre cei demiși se află un consilier al lui Drulă, iar noul CA e acum format din membri sau apropiați ai PNL.

Potrivit unui document obținut de Economedia, Dan Vilceanu, ministrul interimar al Transporturilor a semnat ieri un ordin prin care sunt demiși șase membri provizorii ai Consiliului de Administrație ai Regiei Autonome Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) din Galați. Aceștia sunt Radu Valentin Balcu, Georgiana Florentina Sîrbu, Cătălin Ciuperca, Sorin Florian Boldi, Marius Stoicănescu și Bogdan Pîndaru.

În martie, în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă, se produseseră schimbări majore în CA-ul AFDJ: toți cei cinci foști membri ai CA-ului și-au depus demisiile, în locul lor fiind numiți doi avocați, un bancher, un ex-analist financiar și un manager la Damen Galați, scria publicația viata-libera.ro. Noii membri ai consiliului de administrație al AFDJ: Sorin Boldi, 20 de ani de experiență în avocatură, doctor în filozofie și licențiat în drept la Universitatea București; Cătălin Ciupercă – director regional la OTP Bank; Bogdan Pîndaru, absolvent al Facultății de Arhitectură Navală din Galați, manager control calitate la șantierul gălățean; Georgiana Sîrbu – avocat cu diplome în economie și drept, absolventă a Universității București, cu o experiență de zece ani în drept internațional; Marius Stoicănescu – director la o companie de software și ex-analist financiar și auditor la KPMG.

Radu Valentin Balcu, consilier al fostului ministrul Drulă, fusese numit, din 10 iulie, membru în CA-ul AFDJ, cu mandat pe patru luni.

Acum, noii membri provizorii, numiți pe 4 luni, cu posibilitatea de prelungire sunt: Ivan Angela Stela, Ileana Sorocoleț, Emanoil Porumb, Gheorghe Lucian Mihai, Teodor Dulceață, Chiru Laurențiu Marian.

Aceștia au puternice legături cu PNL: Angela Ivan a făcut parte din Consiliul Local Galați, din partea PNL, Ileana Sorocoleț a fost pe lista de candidati a PNL la alegeri locale Galați în 2020, Emanoil Porumb – membru în conducerea filialei judeţene PNL Galați, Chiru Laurențiu – consilier județean PNL Brăila.

 

Războiul de pe Ape

În iulie, fostul Ministru Cătălin Drulă declara că Agenţia de Salvare a Vieţii de Om pe Mare va fi desfiinţată și că o serie de instituții din domeniul naval vor fi vizitate de Corpul de Control, ca urmare a unor „suspiciuni”. Era vorba despre Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galaţi, Autoritatea Navală Română. „Acolo am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionişti, la fel ca şi la Portul Constanţa în Consiliile de Administraţie. De altfel e un poces amplu de numire a profesioniştilor de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani ca să nu mai stea la mâna politicului. Face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Amintim, AFDJ Galați și numirile de acolo au fost în centrul unor cercetări DNA. Deputatul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor în timp ce îi cereau fostului ministru Cătălin Drulă să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Mai multe AICI

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.