Vânzările de bunuri de lux în România vor crește cu 9% în 2024, urmând să atingă 11,4 miliarde de lei (peste 2,30 miliarde de euro), potrivit raportului „Luxury Goods in Romania”, realizat de compania de cercetare a pieței Euromonitor International. G4Media a primit informațiile cheie din cercetare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit analiștilor firmei, domeniul se comportă bine, „în ciuda situației economice dificile din țară”, deoarece consumatorii bogați sunt dispuși să investească în experiențe, piese atemporale și bunuri premium.

În 2024, segmentul cu cea mai rapidă creștere din cadrul pieței este luxul experiențial, impulsionat exclusiv de hotelurile de lux, care urmează să înregistreze o creștere de 18%, până la 485 de milioane de lei.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Luxul experiențial se referă la un segment al industriei de lux care pune accentul pe experiențe memorabile și personalizate, mai degrabă decât pe produse materiale sau bunuri tangibile. În loc de obiecte scumpe, cum ar fi bijuteriile sau îmbrăcămintea de designer, luxul experiențial se concentrează pe oferirea de servicii și experiențe unice, exclusiviste, care creează amintiri durabile.

„Pe lângă faptul că sunt susținute de turism, clientela de afaceri este esențială pentru hotelurile de lux, cu o revenire la întâlnirile și conferințele în persoană, care favorizează și mai mult vânzările”, arată raportul.

În cercetare, Euromonitor a inclus vânzările din următoarele domenii: lux experiențial, hoteluri de lux, vinuri fine/șampanie, mașini premium și de lux, lux personal, îmbrăcăminte și încălțăminte de designer, ochelari de lux, bijuterii de lux, articole din piele de lux, electronice portabile de lux, ceasuri de lux, instrumente de scris și papetărie de lux, frumusețe și îngrijire personală super premium.