EXCLUSIV Prima decizie luată de Virgil Popescu, după ce a preluat Ministerul Economiei, ca interimar: A anulat prelungirile de mandate din consiliile de administrație

Virgil Popescu Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prima decizie luată de ministrul Virgil Popescu, după ce a preluat interimatul la Ministerul Economiei de la Claudiu Năsui, a fost să anuleze prelungirile de mandate în consiliile de administrație ale companiilor din subordinea ministerului. Informațiile inițiale ale Economedia au fost Virgil Popescu a anulat și concursurile cu subiectele extrase după noul sistem aleatoriu, însă ministrul a negat acest lucru.

Mai precis, Virgil Popescu a anulat o serie de prelungiri de mandate în consiliile de administrație care expirau luna aceasta. Ministrul Virgil Popescu a confirmat pentru Economedia această informație.

Reamintim că ministrul Claudiu Năsui a schimbat în prima parte a acestui an consiliile de administrație la o serie de companii din subordine, precum Romarm, Salrom, Mamaia SA, Băița SA, Plafar, Germisara, Uzina Automecanică Moreni, Metrom sau Societatea Națională Industria Optică Română SA (IOR). Motivele invocate erau pentru a numi în consiliile de administrație profesioniști potriviți provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte. Noii membri de CA erau în mare parte profesioniști din mediul privat.

Anularea prelungirilor acestor mandate lasă loc de numiri noi în consiliile de administrație, numiri care sunt adesea făcute temporar, pe posturi remunerate consistent.

În plus, Virgil Popescu a transmis pentru Economedia că va trimite corpul de control la Salrom, pentru a verifica licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România. Potrivit lui Popescu, Salrom ar investi într-un perimetru pentru care nu ar deține licență de exploatare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *