Cei șapte membri ai Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional Timișoara – Traian Vuia și-au majorat în februarie indemnizația fixă lunară brută la 20.000 de lei, față de nivelul anterior de 4.028 de lei stabilit la începutul anului trecut, potrivit unor documente consultate de Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Majorarea vine după un an 2024 cu pierderi de 14,4 milioane de lei pentru aeroport și în plină criză a reducerii deficitului bugetar.

„Stabileşte cu majoritate de voturi exprimate, ca indemnizația fixă lunară brută a membrilor consiliului de administrație să fie la nivelul sumei de 20.000 lei brut”, este propunerea administratorilor aprobată de statul român prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, acționar cu 80% din acțiuni și de Fondul Proprietatea, care deține restul de 20%.

Reprezentanții Ministerul Transporturilor în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) care a decis majorarea indemnizațiilor sunt Eugen Marin (secretar, inclusiv la AGA anterioară) și Robert Răzvan Dobre (care nu a participat la AGA anterioară). Membrii CA erau provizorii în urmă cu un an.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Vezi și:

EXCLUSIV Șefii Aeroporturi București și-au majorat de peste 5 ori indemnizațiile, la aproape 70.000 lei brut pe lună, în plină criză a reducerii deficitului bugetar / Reacția lui Grindeanu

Administratorii societății sunt Cristian Anton, Stana Simona Teighiu-Jurj, Marcel Măinescu, Aurelian Remus Novac, Dumitru Matei, Mocan Marian, Trusca Stefania, arată datele de pe site-ul companiei. Juristul Cristian Anton este totodată președintele CA al Aeroportului.

Anton a fost șef de cabinet la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Sorin Grindeanu, iar înainte să ajungă aici a fost mulți ani director la Autoritatea Rutieră Română (ARR), de unde în 2023 a primit 22.000 de lei net pe lună.

Tot Sorin Grindeanu l-a pus la începutul anului 2022 director general al aeroportului pe prietenul său Daniel Oliver Stamatovici, care a preluat funcția de la Dorel Grădinaru, despre care Grindeanu și-a exprimat nemulțumirea.

Cristian Anton a mai fost, de asemenea, membru în Consiliul de Supraveghere al Danube Bridge Vidin Calafat AD, compania bulgaro-română care administrează Podul peste Dunăre dintre Vidin (Bulgaria) și Calafat (România), angajat al controversatului om de afaceri Niculae Miron, angajat la Prefectura Timiș și al CJ Timiș, consilier local PSD în Timișoara, cercetător la Academia Central Europeană de Știinţă şi Artă.

Vezi și:

EXCLUSIV Compania Aeroporturi București l-a împuternicit pe Cristian Anton, șeful de cabinet al ministrului Sorin Grindeanu, să voteze în AGA numirea lui Paul Păcuraru, fiul patronului de la Realitatea, la conducerea Romprest / Grindeanu spune că nu știe nimic

Societatea Națională „Aeroportul Internațional Timișoara-Traian Vuia” SA a încheiat anul 2024 cu o pierdere de 14,4 milioane de lei, de la un profit net de 103.400 de lei în anul anterior, în contextul unor afaceri de 61,2 milioane de lei, în urcare cu 11,7%. Datoriile au crescut de la 24,7 milioane de lei în 2022 la 81,2 milioane de lei în 2023 și la 91,9 milioane de lei în 2024.