Exercițiu NATO cu 2000 de parașutiști la baza MAPN Câmpia Turzii : Autostrada Transilvania se închide luni, între Chețani și Câmpia Turzii pentru aprox. 30-45 minute

A3 Transilvania Chețani Câmpia Turzii

Autostrada Transilvania va fi închisă luni, 13 mai, pentru 30-45 minute între nodurile Chețani și Câmpia Turzii pentru exercițiul NATO ,,SWIFT RESPONSE 24 (SR24) – DEFENDER 24“, exercițiu cu 2000 de parașutiști în zona bazei aeriene MAPN de la Câmpia Turzii. Lotul de 16 km. dintre Chețani, județul Mureș și Câmpia Turzii, jud. Cluj a fost deschis în decembrie 2023, asocierea de constructori Strabag-Geiger finalizând lucrarea cu 8 luni înainte de termen (detalii aici).

Pe durata închiderii circulației, în intervalul ora 17 00 – ora 20 00, traficul se va desfășura deviat pe DN 15 Târgu Mureș-Cluj Napoca, potrivit anunțului IGPR : ,,Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Româneinformează că astăzi, 13.05.2024, în intervalul orar 17:00 – 20:00, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A 3, tronson kilometric 36 – 51+796 metri, între nodul rutier Chețani și nodul rutier Câmpia Turzii, pentru efectuarea exercițiului NATO – SWIFT RESPONSE 24 (SR24) – DEFENDER 24, care presupune desantul unui număr mare de militari și tehnică militară în zona Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii. În această perioadă, traficul se va desfășura deviat, pe DN 15.” – comunicat IGPR.

Inițial, exercițiul NATO de la Baza Câmpia Turzii fusese programat pentru duminică, 12 mai, dar din cauza condițiilor meteo a fost amânat pentru luni.

,,Aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se vor instrui în cadrul secvențelor desfășurate în România ale exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24. Operația aeropurtată multinațională Joint Forcible Entry, care include și desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile. Secvența principală din România este planificată duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii (n.r amânată pentru luni, 13 mai). Operații similare se vor desfășura, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia și Suedia), realizându-se, astfel, cea mai mare operație de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.” -MAPN.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *