Exxon Mobil a obţinut în trimestrul patru un profit de 8,87 miliarde de dolari, cel mai mare din ultimii şapte ani

pexels-pixabay-petrol sursa foto: Pixabay

Grupul american Exxon Mobil a obţinut în trimestrul patru un profit de 8,87 miliarde de dolari, cel mai mare din ultimii şapte ani, datorită preţurilor mari ale petrolului, transmite agenția Reuters, citată de news.ro

Compania a redus cheltuielile după ce cererea de combustibil a scăzut acum doi ani. De atunci, câştigurile au depăşit nivelurile de dinainte de pandemie, ajutate de creşterea preţului petrolului, indicele de referinţă global al petrolului, Brent, fiind la rândul său la un nivel maxim din ultimii şapte ani.

Luni, Exxon a dezvăluit o reorganizare a companiei pentru a accelera reducerea cu 6 miliarde de dolari a cheltuielilor de exploatare, pusă în mişcare anul trecut.

Reorganizarea ”ne va poziţiona ca lideri în creşterea fluxului de numerar şi a câştigurilor, performanţa operaţională şi tranziţia energetică”, a declarat directorul general Darren Woods într-un comunicat.

Menţinerea preţurilor petrolului la un novel ridicat ”ne-ar determina să creştem ritmul programului de răscumpărare de acţiuni”, a declarat directorul financiar Kathryn Mikells.

Exxon a reluat răscumpărările de acţiuni luna trecută, după o lungă suspendare, cu angajamentul de a răscumpăra 10 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2023.

Acţiunile Exxon au crescut marţi cu 5%, până la 80,02 dolari pe unitate, aproape de cel mai ridicat nivel nivel din ultimii trei ani.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *