Facebook criptează apelurile pe Messenger

Mark Zuckerberg

Facebook a anunțat adăugarea unei opțiuni pentru a cripta apelurile audio și vidéo pe Messenger, în plină dezbatere legată de granița dintre dreptul la confidențialitate și imperativele securității publice, în special în ce privește pedofilia, scrie Le Figaro.

Utilizatorii mesageriei gigantului rețelelor sociale vor putea opta de acum pentru criptare integrală a discuțiilor lor telefonice. „Acest lucru înseamnă că nimeni, nici măcar Facebook nu poate vedea sau asculta ce trimiteți sau ce spuneți”, a precizat grupul californian, într-un comunicat. Acest lucru este deja valabil la WhatsApp ca și la alte aplicații populare precum Zoom, Signal, sau FaceTime al Apple.

Numeroase guverne sunt însă împotriva acestei măsuri de criptare, în numele luptei împotriva pedofiliei sau a terorismului. Aceștia vor ca platformele să integreze funcționalități pentru ca justiția să poată recupera mesaje și fotografii esențiale pentru anchete.

Apple tocmai a anunțat concesii în acest sens, spre surpriza generală a sectorului tech, în condițiile în care producătorul iPhone își construise o bună reputație în ceea ce privește respectarea vieții private. Săptămâna trecută, grupul a prezentat noi instrumente pentru a putea repera mai bine imaginile cu caracter sexual în care sunt implicați copii.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.