Fără vaccin, fără job: Google ar putea concedia angajații care nu vor să se vaccineze

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Compania Google le-a spus angajaților săi că le va reduce din salariu și, în cele din urmă, vor fi concediați dacă vor încălca politica de vaccinare a companiei împotriva COVID-19, potrivit unor documente interne, scrie publicația Euronews.

Google le-a transmis angajații posibilitatea de a declara statutul de vaccinare sau să încarce documente care să arate dovezi sau să solicite o scutire medicală sau religioasă, până pe 3 decembrie. După această dată, compania transmitea în document că va începe să contacteze angajații care nu și-au încărcat statutul sau care nu au fost vaccinați și cei ale căror cereri de scutire nu au fost aprobate.

Angajații care nu au respectat regulile de vaccinare până pe 18 ianuarie vor fi puși în „concediu administrativ plătit” timp de 30 de zile, adăugând că acesta va fi urmat de „concediu personal fără plată” de până la șase luni și atunci „angajarea lor cu Google se va încheia”.

Un purtător de cuvânt al Google a transmis că „cerințele companiei de vaccinare sunt una dintre cele mai importante moduri prin care ne putem menține forța de muncă în siguranță și să ne menținem serviciile în funcțiune”.

Fără să comenteze datele documentului, Google a declarat pentru Reuters că se angajează să facă tot posibilul pentru a ajuta angajații să se vaccineze și sunt ferm în sprijinul politicii de vaccinare”.
În august, Google a declarat că se așteaptă ca personalul să se întoarcă la birou timp de aproximativ trei zile pe săptămână începând cu 30 ianuarie. Cu toate acestea, la începutul lunii decembrie, a amânat planul de revenire la birou pe termen nelimitat pe fondul amplificării variantei Omicron.

Sursa foto: Unsplash/ Pawel Czerwinski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *