FED: Criminalitatea cibernetică, principalul risc pentru economia SUA

calculator-informatica-programare-cibernetica-hacker-sursa-pexels-e1587469808355 Foto: Pexels.com

Preşedintele Băncilor centrale americane, Jerome Powell, este mai îngrijorat de riscul unui atac cibernetic pe scară largă decât de o criză financiară mondială similară celei din 2008, transmite Agerpres. Riscurile unei crize asemănătoare celei din 2008, când guvernele au salvat băncile, “sunt foarte, foarte mici”, a declarat Jerome Powell în cursul emisiunii 60 Minutes, difuzată de canalul american CBS News.

“Lumea se schimbă. Lumea evoluează. La fel şi riscurile. Aş spune că riscul pe care îl supraveghem cel mai mult este riscul cibernetic”, a afirmat el, adăugând că aceasta este o preocupare împărtăşită de numeroase guverne, mari companii private, în special financiare.

Jerome Powell a subliniat că Rezerva Federală (Fed) analizează diferite tipuri de scenarii. “Există scenarii în care sistemul de plăţi nu poate funcţiona. Nu se pot face plăţi. Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face şi lucruri de genul acesta”, a detaliat el.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Fed ia în considerare, de asemenea, posibilitatea ca o parte sau chiar o mare parte a sistemului financiar să se oprească. “Prin urmare, cheltuim mult timp, energie şi bani pentru a ne proteja de aşa ceva”, a subliniat preşedintele puternicei instituţii, reamintind că atacurile cibernetice vizează instituţiile mari “în fiecare zi”.

Pe de altă parte, Jerome Powell a fost întrebat despre posibilitatea creării unui dolar digital și a spus că Fed evaluează în prezent această posibilitate. “Credem că este de datoria noastră să înţelegem. Cum ar funcţiona asta? Care ar fi caracteristicile?”, a explicat Jerome Powell.

El a indicat, de asemenea, că Fed este pe cale să dezvolte un software şi chiar să conceapă aspectul unui dolar SUA digital, dar decizia finală de a-l face public nu va fi luată până când impactul său nu va fi pe deplin înţeles.

Dolarul este “moneda de rezervă a lumii. Dolarul este atât de important. Nu avem nevoie să fim primii care fac acest lucru. Vrem să facem lucrurile bine. Şi asta vom face”, a insistat el.

Crearea unui dolar digital ar putea aduce beneficii economiei SUA, a estimat recent secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu pentru New York Times publicat la 22 februarie. Ea a menţionat atunci necesitatea ca băncile centrale să evalueze corect problemele asociate, în special protecţia consumatorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: