Federaţia Patronatelor din Turism: Nu dorim ca ministrul Radu Oprea să fie nevoit să gestioneze prima grevă a operatorilor din turism

turism, calatorie Sursă foto: Unsplash

Activitatea ineficientă a unor salariaţi din instituţiile publice centrale şi locale a contribuit semnificativ la stoparea dezvoltării turismului românesc şi nu dorim ca ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să fie nevoit să gestioneze prima grevă a operatorilor economici din turism, avertizează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), într-un comunicat.

Potrivit unui organizaţiei, prin legiferarea unor acte normative „nu s-a dorit eliminarea birocraţiei şi a intereselor unor grupuri de influenţă care îşi păstrează în continuare anumite privilegii”.

„Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Director al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Membrii Comitetului Director al FPTR au analizat activitatea organizatorică a federaţiei, relaţia dintre instituţiile statului şi mediul de afaceri, precum şi numeroasele probleme de actualitate ale turismului românesc care blochează dezvoltarea acestuia. Activitatea ineficientă a unor salariaţi din instituţiile publice centrale şi locale a contribuit semnificativ la stoparea dezvoltării turismului românesc, iar prin legiferarea unor acte normative nu s-a dorit eliminarea birocraţiei şi a intereselor unor grupuri de influenţă care îşi păstrează în continuare anumite privilegii. Având în vedere că noi, cei din turism, care reprezentăm cu mult peste 500.000 de votanţi, nu am demarat şi nu am organizat niciodată proteste, nu dorim ca domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, să fie nevoit să gestioneze prima grevă a operatorilor economici din turism”, atrag atenţia reprezentanţii FPTR.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Membrii organizaţiei se declară “total nemultumiţi” că în cele şapte luni de mandat ministrul de resort a refuzat orice discuţie cu reprezentanţii FPTR şi nu a dispus măsuri organizatorice care nu ar fi implicat un efort financiar semnificativ printre care reorganizarea autorităţii publice centrale în domeniul turismului, modificarea şi completarea actualei legislaţii primare şi secundare în vederea relansării turismului, revizuirea Ordinelor de ministru pentru constituirea Consiliului Consultativ al Turismului, Consiliului de Brand Turistic Naţional şi a Comisiei de avizare a Organizaţiilor de Management al Destinaţiei (OMD).

„Domnul ministru trebuie să înţeleagă că oameni competenţi, în unanimitate, au stabilit că salvarea României din criza economică prelungită, cu implicaţii şi în zona socială, poate veni doar de la sectoarele economice „Agricultură” şi „Turism”. În ciuda provocărilor, Federaţia Patronală din Turismul Romanesc a rămas ferm angajată în sprijinirea membrilor săi şi în continuarea implementării la nivel naţional a unor măsuri pentru dezvoltarea unui turism durabil şi responsabil”, a declarat preşedintele FPTR, Dragoş Răducan.

FPTR a fost înfiinţată în anul 1992, iar din 2006 este singura federaţie patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, reprezentativitate constatată prin hotărâre definitivă pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

Începând din noiembrie 2023, organizaţia este reprezentativă la nivel de sector de negociere colectivă/de activitate turism, hoteluri şi restaurante, având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 34% din forţa de muncă angajată în turism (59.255 salariaţi) şi gestionează, într-o pondere covârşitoare, capital autohton.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: