Fermiera Iris Roșculeț, care are 20 de ani și e studentă la două facultăți, spune că forța de muncă pe care se bazează este familia, scrie G4Food, care prezintă perspectivele tinerei care lucrează în agricultură.
Aceasta povestește că beneficiază de ajutorul a două doamne, în vârstă de 68 și 70 de ani, care știu tot ceea ce trebuie făcut în fermă.
„Una dintre cheile supraviețuirii este sa ai diversitate, pentru că dacă îți intră un dăunător într-o cultură, trebuie să ai altele. Pentru noi, micii fermieri, nu prea este rentabil să ai o diversitate de culturi, pentru ca vei avea zile diferite de recoltare”, a spus Iris Roșculeț, în cadrul producției G4Food „Agricultura în schimbare”.
În comuna Jilavele, județul Ialomița, țânăra fermieră Iris Maria Roșculeț lucrează la ferma familiei, dar deține și propria ei fermă,”Serele dulci”.
Studentă la două facultăți, Medicină veterinară și Horticultură, Iris își scrie singură proiectele pentru a obține fonduri europene și e pasionată de roșiile cherry. Mai multe în articol