Fermierii ucraineni se confruntă cu atacurile de război și prețuri minime

agricultura, fermier, teren agricol, recolta sursa foto: Pexels/ Binyamin Mellish

La mai puţin de 30 km de linia frontului din sud-estul Ucrainei, fermierii rurali ale căror afaceri au supravieţuit rachetelor ruseşti se tem acum de o altă lovitură asupra mijloacelor lor de existenţă: preţuri mici pentru recolta lor, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Mykola, un fermier de 63 de ani din regiunea Dnipropetrovsk, a declarat marţi pentru Reuters că a trebuit să-şi păstreze recoltele într-un loc de depozitare deteriorat de rachete, deoarece nu îşi permite să cheltuie bani pentru a-l repara, pentru ca ulterior să fie lovit de o altă rachetă.

Şi totuşi, nu se grăbeşte să vândă.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

”Preţul (pentru culturi) nu este acceptabil pentru fermieri. Le vom depozita şi vom vedea ce se va întâmpla. Pentru a repara depozitul trebuie să avem fonduri. Cu preţul actual pentru cerealele noastre, nu este realist să-l refacem”, a spus acesta.

Preţul pe care fermierii ucraineni îl primesc de la comercianţi pentru produsele lor a scăzut la minime dureroase în iulie, când Moscova a abandonat un acord intermediat de ONU care permitea exporturilor agricole din Ucraina să fie expediate în siguranţă prin Marea Neagră.

Cu această rută acum închisă, fermierii din toată Ucraina, unul dintre cei mai mari cultivatori de grâu şi floarea-soarelui din lume, se confruntă cu o bătălie pierdută pentru a-şi scoate produsele pe uscat şi pe râu, rute care pot prelua doar o fracţiune din volumele normale de export.

Fermierii din Velikomihailivka trebuie să jongleze cu grijile cu privire la prăbuşirea preţurilor şi dificultăţile de export cu perspectiva ca mai multe rachete ruseşti să se prăbuşească în fermele lor.

“A fost nevoie de mai mult de 20 de ani pentru a construi acest lucru. A fost distrus într-o singură zi”, a spus Valeri Krut, în vârstă de 60 de ani, cu tristeţe despre afacerea sa, unde un atac cu rachetă de anul trecut a distrus 200 de tone de cereale şi 14 vehicule.

“Aceasta este întrebarea: aruncam totul la gunoi sau poate încercăm să rezistăm? Nu vom avea niciun profit anul acesta cu astfel de depozite şi preţuri la recolte.”

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: