Fiica fondatorului grupului de modă Inditex preia conducerea business-ului Zara. Aceasta va ocupa trei funcții și va avea un salariu anual de un milion de euro

Redacția apr. 1, 2022 0 comentarii
Zara Plaza Romania

Marta Ortega, fiica fondatorului miliardar al grupului Inditex preia vineri conducerea business-ului de modă Zara, având în companie un rol mai practic decât se așteptau inițial partenerii și angajații. Însă va avea un salariu mult mai mic față de predecesorul său, scrie Reuters.

Aceasta nu va deține doar funcția de director neexecutiv, așa cum a anunțat în noiembrie, ci va gestiona și strategia de comunicare a firmei și organismul său de audit intern, a spus compania într-un raport anual privind remunerarea directorilor.

De asemenea, tânăra în vârstă de 38 de ani va rămâne implicată în gestionarea bunurilor de modă la Zara, afacerea care generează 70% din veniturile Inditex, a spus compania.

Marta Ortega va primi un salariu anual de un milion de euro, arată documentul – 100.000 de euro pentru supravegherea consiliului de administrație și 900.000 de euro pentru activitatea ei ca director neexecutiv.

Alături de noul director general Oscar Garcia, Marta Ortega îl înlocuiește pe Pablo Isla, care a participat la o creștere de opt ori a prețului acțiunilor Inditex, care a dus la creșterea valorii sale de piață la aproape 93 de miliarde de euro.

Inditex a plătit lui Isla 12,4 milioane de euro în ultimul său an, mai mult decât dublu față de ceea ce a primit în 2020 în calitate de președinte executiv, arată raportul companiei, adăugând că 9,9 milioane de euro au fost plătiți în numerar.

Tranziția vine în momentul în care cel mai mare retailer de modă din lume după vânzări se confruntă cu provocarea de a pierde vânzări din Rusia, unde a oprit operațiunile în urma invaziei Ucrainei, și o inflație în creștere care probabil va forța compania să crească preturile.

Sursa foto: Zara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *