Filmul “Black Panther: Wakanda Forever” domină în continuare box-office-ul nord-american / În weekend a avut încasări de peste 67 de milioane de dolari / La nivel mondial, încasările au ajuns la 546 de milioane de dolari

bilete wakanda forever

“Black Panther: Wakanda Forever”, continuarea filmului Marvel afro-futurist de mare succes din 2018, continuă să domine box office-ul nord-american.

În weekend-ul recent încheiat, a avut încasări de 67,3 milioane de dolari potrivit cifrelor prezentate de firma de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP.

O cifră uşor sub aşteptări însă, în pofida unor încasări totale la nivel mondial de 546 de milioane de dolari, potrivit revistelor de specialitate. 

“Wakanda Forever” este un omagiu adus lui Chadwick Boseman, starul din primul “Black Panther”, care a murit de cancer de colon în 2020, la vârsta de 43 de ani. Actorul apare în flashback-uri în rolul lui T’Challa, conducătorul regatului african fictiv Wakanda.

După moartea lui T’Challa, Wakanda se află în conflict cu puterile lumii, inclusiv cu un regat subacvatic, şi se luptă pentru a-şi menţine autonomia.

Filmul îi mai are în distribuţie pe Letitia Wright în rolul lui Shuri, sora lui T’Challa, pe Angela Bassett în rolul reginei Ramonda, precum şi pe Lupita Nyong’o, Danai Gurira şi Winston Duke.

Pe locul al doilea, la mare distanţă, se află “The Menu”, al studiourilor Searchlight, care a încasat 9 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în cinematografele nord-americane. 

În această producţie, cu accente de film horror, noir şi de comedie, Ralph Fiennes joacă rolul unui renumit bucătar care pregăteşte un meniu elaborat pentru câţiva “happy few” care nu au nicio idee ce îi aşteaptă. Una dintre invitate este interpretată de Anna Taylor-Joy, actriţa din miniseria “The Queen’s Gambit”.

Pe locul al treilea,”The Chosen Season 3: Episode 1 & 2″, o saga creştină în mai multe episoade despre viaţa lui Iisus, bazată pe un serial TV de succes finanţat printr-o operaţiune de crowdfunding, a obţinut încasări de 8,2 milioane de euro.

“După standardele pentru dramele creştine, este un început foarte bun”, a comentat David Gross de la Franchise Entertainment Research. 

Pe locul al patrulea este filmul cu super-eroi “Black Adam”, cu încasări de 4,5 milioane de dolari.

Acest lungmetraj DC Comics îl urmăreşte pe Dwayne “The Rock” Johnson în rolul unui fost sclav dotat cu superputeri care tocmai a fost eliberat din închisoare după o condamnare foarte lungă şi se trezeşte într-un univers transformat şi ostil.

Comedia romantică “Ticket To Paradise”, cu Julia Roberts şi George Clooney în rolul unor foşti soţi care îşi lasă deoparte neînţelegerile şi călătoresc în Bali pentru a încerca să împiedice o căsătorie a fiicei lor pe care o consideră pripită, a coborât pe locul al cincilea de poziţia a treia săptămâna trecută, cu încasări de 3,2 milioane de dolari. 

 

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

  1. Negrul e la moda…ptr ca intunericul stapaneste aceasta lume. Care nu are nevoie de Lumina lui Hristos. Omul boleste intru sine. Se descopera pacatului si se alunga intru deznadejde. Nu crede in Dumnezeu dar culmea, crede in fortele intunericului. Omul prost…lasat pacatului celui din urma. Vai celui ce sminteste !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *