Finlanda a devenit a 19-a țară care a depus planul de recuperare și reziliență

bani, euro, bancnote

Finlanda a transmis oficial planul de recuperare și reziliență către Comisia Europeană, fiind a 19-a țară care depune planul.

Finlanda a solicitat subvenții în valoare de 2,1 miliarde de euro. Planul finlandez este structurat în jurul a patru piloni: tranziție verde, digitalizare și economia datelor, ocuparea forței de muncă și competențelor și serviciile sociale și de sănătate.

Acesta include reforme și investiții pentru a accelera transformarea digitală, cercetarea și investițiile în tranziția verde și măsuri de promovare a ocupării forței de muncă și a competențelor și îmbunătățirea accesului la asistență medicală și servicii sociale. Proiectele din plan se vor derula până în 2026. Planul propune proiecte în toate cele șapte zone emblematice europene.

Comisia a primit acum un total de 19 planuri de recuperare și reziliență, din Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, Slovenia, Slovacia și Finlanda.

România urmează să depună oficial PNRR în data de 31 mai.

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *