Fintech-ul francez iBanFirst își deschide birou în București, primul din regiunea Europei Centrale și de Est: „România dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii”

iBanFirst

Fintech-ul francez iBanFirst se extinde în zona Europei Centrale și de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în București. Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacționare un număr de 500 clienți în primul an de activitate pe piața românească, și o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanți.

iBanFirst operează o platformă online care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute. Clienții au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăților datorită funcției unice „payment tracker”, care stabilește noi standarde de transparență pentru plățile internaționale transfrontaliere.

De asemenea platforma integrează facilitățile „open banking”, care simplifică operațiunile uzuale ale clienților corporativi, cum ar fi plățile. Aceștia își pot introduce conturile bancare externe în platforma iBanFirst pentru a obține o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare și tranzacțiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„iBanFirst se află într-o etapă în care își extinde accelerat prezența la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluții agile, accesibile și personalizate de tranzacționare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală și de Est reprezintă una dintre piețele cu cel mai mare potențial de creștere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii, fiind ‘early adopters. Îmbinând avantajele unei platforme de ultimă generație pentru tranzacții puse la dispoziția clienților cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză, ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să își simplifice operațiunile zilnice și să își accelereze planurile de dezvoltare”, a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO și fondator iBanFirst.

Lansarea biroului din România și expansiunea spre Europa Centrală și de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil în urma achiziționării la începutul anului a pachetului majoritar de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acționarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul și fondatorul companiei a trecut pe locul secund.

Biroul iBanFirst din Capitală este deservit de o echipă formată de specialiști în domeniul fintech, cu experiență acumulată atât în țară cât și în străinătate. Aceștia oferă consultanță companiilor românești implicate în activități de comerț extern, pentru a le ajuta să își gestioneze eficient plățile internaționale și riscurile de schimb valutar. Clienții beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat și de întâlniri periodice cu echipa de management. Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenționează să deschidă birouri în Bulgaria și Ungaria.

Fintechul iBanFirst a fost inclus în topul Financial Times 1000 Europes Fastest Growing Companies doi ani consecutivi (2020 – 2021) și în topul Deloitte Technology Fast 50 Belgia (premiat 3 ani consecutivi, 2018 – 2020).

Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este o companie franceză cu sediul în Belgia, cu operațiuni în Franța, Belgia, Olanda și Germania. Este reglementată ca instituție de plată, deservind peste 4.000 clienți din întreaga Europă. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține acreditări AISP și PISP. Compania a atras finanțări de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia, Bpifrance Large Venture și NJJ Capital. În mai 2021, compania a primit o rundă de finanțare de 200 milioane de euro pentru creștere din partea fondului american de investiții Marlin Equity Partners.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: