Firma de curierat UPS lansează un instrument bazat pe Inteligență Artificială care simplifică procesul la vamă

cumparaturi colet livrare (2)

Clienții UPS care expediază mărfuri în Uniunea Europeană au la dispoziție din luna octombrie un instrument AI propriu pentru a genera automat coduri vamale, simplificând astfel un proces esențial de business în relația cu Europa, potrivit unui comunicat de presă.

„Pe baza descrierii mărfurilor dintr-un transport, noul instrument folosește inteligența artificială și tehnici de machine learning pentru a oferi clienților codurile corecte din Sistemul armonizat de denumire și codificare a mărfurilor (SA) necesare autorităților din Uniunea Europeană”, se menționează în comunicat.

UE generează aproximativ 15% din comerțul mondial de mărfuri, iar instrumentul AI al UPS poate fi acum utilizat cu Sistemul de control al importurilor 2 (ICS2), un sistem electronic actualizat pentru importuri, care este în prezent implementat la nivelul UE. ICS2 solicită companiilor să furnizeze informații detaliate despre marfa transportată.

Compania transmite că noul instrument va aduce beneficii în special întreprinderilor mici și mijlocii din afara Europei, deoarece cel mai adesea acestea nu au timpul sau expertiza necesară pentru a determina rapid codurile SA potrivite pentru produsele lor.

Proiectul pilot de utilizare a instrumentului AI s-a dovedit un succes, generând coduri conforme pentru mai mult de 1 milion de expediții în timpul unei perioade de testare.

Noul instrument UPS îi va ajuta pe clienți să-și concentreze atenția pe activitatea lor, simplificând astfel procesele complexe de vămuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *