Fiscul a amendat peste 700 de contribuabili cu peste 8 milioane lei, în luna ianuarie 

anaf, calculator anaf, spv

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF au aplicat 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei, în cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024, potrivit unui comunicat al instituției.

ANAF transmite că în cadrul controalelor efectuate în luna ianuarie 2024, s-a constatat că 772 contribuabili nu au respectat prevederile legale, respectiv nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile din gestiune şi nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul.

Un operator economic din județul Arad a fost sancționat contravențional cu 15.000 lei și i s-au indisponibilizat bunuri şi numerar în valoare totală de 1,15 milioane lei.

ANAF spune că acţiunile de control antifraudă vor continua la nivel naţional în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi recomandăm tuturor entităţilor economice să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar şi contabil.

Sursa foto: ANAF/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *