Florin Cîțu anunță că a cerut mai multe anchete pentru a afla cum a ajuns City Insurance în pragul falimentului

Carmen Radu sept. 22, 2021 0 comentarii
asigurare auto rca

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că a solicitat mai multe anchete pentru a afla cum a ajuns compania de asigurări City Insurance în pragul falimentului, spunând că vrea să vadă de ce auditorii nu au făcut nimic, dar și ce au făcut Autoritatea de Supraveghere Financiară și ANAF. Prim-ministrul a precizat de asemenea că în ședința de Guvern s-a adoptat o modificare a legislației pentru a permite plata imediată a daunelor păgubiților City Insurance de către Fondul de Garantare a Asiguraților, fără să se aștepte decizia definitivă privind falimentul.

„În ședința de Guvern de astăzi am adoptat mai multe acte normative importante. Am adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legii în ceea ce privește Fondul de Garantare a Asiguraților, ca urmare a insolvenței companiei de asigurări City Insurance. Vrem să ne asigurăm că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a spus premierul.

Florin Cîțu a mai declarat că a cerut mai multe anchete pentru a afla cum a ajuns City Insurance în situația de a i se cere falimentul.

„Tot în ședința de guvern am cerut mai multe anchete, pentru că această companie a fost auditată atâția ani de zile, mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este totuși o companie care avea o cotă importantă de piață. Aș vrea să ne uităm în urmă să vedem ce a făcut reglementatorul ASF în ultimii ani de zile, aș vrea să văd aceste rapoarte și ar fi bine ca ASF să le prezinte public pentru ultimii ani de zile. Aș vrea și am discutat și cu ministrul Finanțelor să vedem și ANAF ce controale a avut în utlimii ani și ce rezultate”, a precizat el.

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.