Florin Jianu, CNIPMMR: 55 din 57 de măsuri din programul de guvernare pentru mediul de afaceri au stadiu de implementare 0%

Carmen Radu apr. 19, 2021 0 comentarii
Florin Jianu CNIPMMR FOTO Facebook

Din cele 57 de măsuri din programul de guvernare destinate mediului de afaceri, 55 dintre măsuri au stadiu de implementare de 0%, a declarat luni Florin Jianu, președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). Doar două măsuri din acest pachet au fost demarate, având în prezent un stadiu de implementare de aproximativ 15%, a precizat el.

„3,5% este gradul de implementare al programului de guvernare pe mediul de afaceri, după aproape cinci luni de guvernare, cu privire la Ministerul Economiei. În acest ritm, i-ar trebui Ministerului Economiei 10 ani să implementeze ce și-a propus în actualul program de guvernare”, a spus președintele CNIPMMR.

Potrivit lui, măsurile din programul de guvernare destinate mediului de afaceri sunt structurate pe 6 piloni.

De exemplu, în cadrul pilonului „antreprenori fără birocrație”, Ministerul a planificat măsuri precum birocrație corelată cu talia firmei, identificare eletronică și dematerializarea sediului social, aplicarea regulii „circulă hârtiile și nu oamenii”, punerea în practică a testului IMM. Din nouă măsuri în cadrul acestui pilon, sunt realizate zero, potrivit lui Jianu.

De asemenea, în cadrul pilonului „susținerea accesului la finanțare al IMM-urilor”, pentru mare parte din măsuri stadiul este de asemenea zero.

Pentru măsura 1, plățile sunt la nivelul de 60%, pentru măsura 2, plățile sunt la 16%, iar pentru măsura 3 sunt de 0%.

Stadiu implementare măsuri economice – DOCUMENT

Foto: Florin Jianu CNIPMMR / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.