Fondatori de platformă cu locuri de muncă în IT: “România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an”

digitalizare, calculator, cod, programare Sursa foto: Pixabay

 

România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an, în condițiile în care aproximativ 40.000 de profesioniști în tehnologie activează în diaspora și 140.000 în țară, relevă datele unei companii care a lansat un marketplace de locuri de muncă în tehnologie. În acest moment, platforma Loginro are 500 de roluri, dar operatorii săi estimează ca numărul acestora să se dubleze în următoarele două luni, a declarat pentru Economedia.ro fondatoarea platformei, Ana Giurca.

Compania de consultanță în atragerea de talente IT Brainspotting lansează Loginro, o platformă care își propune să îi atragă și pe specialiștii IT români plecați în străinătate. Inițiatorii proiectului spun că România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an, în contextul în care 40.000 de profesioniști activează în diaspora și 140.000 în țară. În ultimii 20 de ani, 26% din profesioniștii în IT au plecat din România, dar 1 din 4 își dorește să se întoarcă, conform unui sondaj intern organizat în luna mai, 2020.

„Scopul proiectului este acela de a capitaliza talentul IT-ului românesc, de a crea o comunitate funcțională, de a semnaliza corect potențialul domeniului din punctul de vedere al calității resurselor umane și nu doar al numărului de resurse”, spune Ana Giurcă, fondator Loginro.

Loginro prezintă oportunități de carieră de la companii de software, împreună cu detalii despre proiectele pe care le dezvoltă. Se vor găsi pe platformă și informații de interes pentru comunitatea tech, spun fondatorii: poziționări salariale, comportament de angajare.

„Până în prezent, peste 20 de companii s-au alăturat proiectului, în calitate de parteneri și sponsori”, adaugă Ana Giurcă. Angajatorii din București și Cluj-Napoca sunt cei mai activi în recrutare și în susținerea inițiativei. Aceștia recrutează la nivel național, fie pentru birourile locale, fie pentru locuri de muncă de la distanță. Printre companiile care anunță că au nevoie de oameni se numără nume ca Orange, Siemens sau Bosch.

IT-ul rămâne însă un sector care a trecut cu plus chiar și prin primul an de pandemie (+20%) și în care s-au făcut constant angajări.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *