Fondul de Garantare a Asiguraţilor anunţă că primeşte de astăzi cereri de plată din partea creditorilor de asigurare ai City Insurance

Redacția sept. 27, 2021 0 comentarii
asigurare auto rca

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a anunţat luni că a luat act de publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca ASF să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. Creditorii pot trmite acum cereri de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor sau o cerere restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la asigurător.

“Fondul de Garantare a Asiguraţilor a luat act de publicarea în Monitorul Oficial a Deciziei nr.1148/17.09.2021 a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. De la acestă dată, orice persoană care pretinde un drept de creanţă de asigurări împotriva asigurătorului poate formula şi adresa o cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizaţiilor sau o cerere restituire de primă, după denunţarea poliţei de asigurare la asigurător”, a anunţat FGA, potrivit News.ro.

Conform Deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară(ASF), Fondul de Garantare a Asiguraţilor va prelua evidenţele complete ale dosarelor de daună, precum şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile. După preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potenţialilor creditori de asigurare.

“Instrumentarea de către Fond a cererilor de plată se va face după preluarea evidenţelor complete ale dosarelor de daună precum şi a evidenţelor tehnico-operative şi contabile. Conform legislaţiei, FGA poate iniţia plata creanţelor de asigurare ale creditorilor de asigurare ai SAR City Insurance SA, într-un termen de 60 de zile, calculat de la date publicării Deciziei ASF referitoare la asigurător, în Monitorul Oficial. Cererile se pot depune cel târziu până la 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior”, arată Fondul.

Potrivit legii, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 500.000 lei per contract de asigurare.

“Ţinând cont de situaţia pandemică existentă, FGA face apel către potenţialii creditori de asigurare să depună solicitările Online, sau prin intermediul unui serviciu poştal. Prin intermediul serviciului de Email, vă recomandăm: Cereri de plată (Anexa 9 şi 10): cerere.plata@fgaromania.ro”, spun reprezentanţii Fondului.

Toate explicaţiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor.
Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat pe 17 septembrie deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance, precum şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii.

City Insurance este controlată de Vivendi International SRL – 85,23%, Nicolae Muşat – 8,9%, Fortuna Coppola – 2,37%, Cristian Pascale – 1,91% şi alţi acţionari persoane fizice şi juridice – 1,58%. Acţionarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, firma fiind administrată de grecul Epameinondas Papanikolaou. Societatea are un singur angajat, pe 2020 a avut o cifră de afaceri 0 şi un profit de 13,1 milioane de lei.

 

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.