Fondul de investiții Eiffel și dezvoltatorul polonez de fotovoltaice R.Power vor să dezvolte un portofoliu de fotovoltaice de peste 1 GWp în România, cu până la 26,5 milioane de euro

Redacția iul. 25, 2023 0 comentarii
parc fotovoltaic panouri solare Eiffel RPower

Eiffel Transition Infrastructure, un fond de investitii administrat de Eiffel Investment Group, un important manager de active din Franta, și dezvoltatorul polonez de fotovoltaice R.Power anunță că au format o societate mixtă strategică (JV – Joint Venture) pentru a accelera dezvoltarea proiectelor solare fotovoltaice pe piața din România. Scopul acestei colaborări este de a dezvolta un portofoliu de proiecte fotovoltaice de peste 1 GWp, avansând semnificativ creșterea generării de energie curată în regiune, conform unui comunicat transmis marți de companii.

R.Power aduce un portofoliu de peste 50 de proiecte solare fotovoltaice aflate în diferite stadii de dezvoltare, iar fondul de investitii Eiffel Transition Infrastructure contribuie la finanțarea dezvoltării portofoliului.

Partenerii vor investi până la 26,5 milioane de euro. Echipele R.Power vor dezvolta proiectele până când acestea vor fi gata de construit. Cand vor fi operaționale, se preconizează că aceste proiecte vor furniza energie electrică regenerabilă pentru peste 500.000 de locuințe din România, contribuind astfel la evitarea emisiei echivalentului de pana la 420.000 de tone de CO2 pe an.

Pierre-Antoine Machelon, șeful departamentului de Infrastructură al Eiffel Investment Group, a declarat: „Suntem foarte încântați de acest nou parteneriat cu R.Power. Această a treia tranzacție pentru fondul de investitii Eiffel Transition Infrastructure va accelera implementarea de capacități suplimentare de energie regenerabilă în România, aducând capitalul atât de necesar în fazele de dezvoltare ale proiectelor și valorificând experiența solidă a R.Power în dezvoltarea fotovoltaică”.

Przemysław Pięta, CEO-ul R.Power, a declarat. „Suntem încântați să colaborăm cu Eiffel Investment Group în cadrul acestui parteneriat, în timp ce ne angajăm într-o călătorie ambițioasă de a dezvolta 1 GWp de proiecte fotovoltaice pe piața din România. Această colaborare se aliniază cu misiunea noastră de a conduce tranziția energetică globală și subliniază angajamentul nostru de a furniza soluții durabile și rentabile de energie regenerabilă. Împreună cu Eiffel, suntem pregătiți să avem un impact semnificativ pe piața din România și să contribuim la un viitor mai verde și mai sustenabil.”

Eiffel Investment Group este un administrator de active cu un portofoliu de aproximativ 5 miliarde de euro. Echipa Eiffel Investment Group are aproximativ 100 de angajați talentați, în principal în Paris, cu prezențe în Amsterdam și New York.

R.Power S.A. este unul dintre principalii producători independenți și integrați de energie solară din Polonia, cu o prezență în creștere pe pietele din Italia, România, Portugalia, Spania și Germania. Activitățile companiei acoperă întregul lanț valoric al energiei solare, inclusiv dezvoltarea de proiecte fotovoltaice, a construcției de centrale electrice fotovoltaice (EPC Engineering Procurement & Construction), a mentenanței centralelor electrice (Operațiuni și întreținere) și generarea de energie verde (Producător independent de energie). În prezent, R.Power S.A. dezvoltă un portofoliu de aproape 18 GWp de centrale fotovoltaice și BESS (Battery Energy Storage System – Sistem de stocare cu baterii).

Sursa foto: Eiffel/RPower

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *