Fondul Proprietatea: Preţul energiei pe piaţa din România va rămâne ridicat în următorii ani, la un alt nivel faţă de preţurile cu care am fost obişnuiţi până acum

bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura Sursa foto: Pixabay

Preţul energiei pe piaţa din România va rămâne ridicat în următorii ani şi, chiar dacă se va stabiliza, acesta va fi la un alt nivel faţă de preţurile cu care am fost obişnuiţi până acum, a afirmat Marius Dan, vicepreşedinte senior al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, într-un interviu acordat Agerpres.

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar la mai multe companii importante din energie, este în plin proces de pregătire a listării Hidroelectrica la bursă, care ar putea însemna cel mai mare IPO din Europa Centrală şi de Est din ultimii şapte ani, valoarea tranzacţiei fiind estimată între 2,3 şi 4 miliarde de dolari, după cum spune Marius Dan.

Reprezentantul fondului de investiţii speră ca listarea să fie gata în acest an, până la 15 noiembrie. O astfel de listare este deosebit de importantă pentru economia ţării, va fi ca un magnet pentru a atrage investitorii străini, care aşteaptă de mult cotarea pe bursă a producătorului de energie, a adăugat el.

Totodată, Dan susţine că Hidroelectrica este mai valoroasă dacă rămâne doar cu active de producţie de energie şi nu cumpără furnizori sau distribuitori.

Fondul Proprietatea controlează 20% din acţiunile Hidroelectrica, restul aparţinând statului român.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *