Ford, al doilea producător auto american care cere angajaților să-și prezinte statusul de vaccinare

Ford

Ford Motor a devenit marți al doilea producător de automobile din Detroit, după GM în august, care le-a cerut angajaților din SUA să dezvăluie statutul de vaccinare împotriva COVID-19 în încercarea de a respecta liniile directoare federale, scrie Reuters.

Ford a declarat că angajaților li se cere să își prezinte statutul de vaccinare împotriva COVID-19 până pe 8 octombrie, dar procesul a fost voluntar pentru angajații săi reprezentați de sindicatul United Auto Workers (UAW).

Mișcarea producătorului de automobile vine în timp ce administrația Biden urmărește măsuri radicale pentru a crește vaccinarea în Statele Unite, în timp ce îi îndeamnă pe marii angajatori să-și inoculeze sau să testeze lucrătorii săptămânal.

Directorul executiv al Ford, Jim Farley, a declarat într-un interviu CNBC că echipa de conducere a companiei a fost vaccinată împotriva COVID-19 și că Ford efectuează un sondaj pentru a afla câți angajați au fost vaccinați.

„Când vine vorba de populația mai mare din Ford, vrem ca oamenii să se vaccineze”, a spus Farley, adăugând că compania ar lucra cu UAW, care până acum a rezistat efortului de a face vaccinările obligatorii.

UAW reprezintă aproximativ 58.000 de angajați în Statele Unite, conform ultimelor înregistrări anuale ale companiei.

În interviul pentru CNBC, Farley a mai spus că această criză a cipurilor semiconductoare va dura probabil până la sfârșitul anului viitor.

El a spus că lucrurile se îmbunătățesc, dar Ford nu este încă în măsură să satisfacă cererea pentru vehiculele sale.

„Acum ne îmbunătățim livrările către dealeri și stocurile noastre merg foarte repede”, a spus Farley, care a preluat frâiele producătorului auto anul trecut.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *