Ford ar putea opri producția modelului Fiesta până pe 25 aprilie

ford fiesta

Noul Ford Fiesta 2022, dezvăluit tocmai în septembrie, cu un stil exterior revizuit și adăugarea mai multor caracteristici tehnice noi. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea vehiculelor noi în aceste zile, Fiesta se confruntă cu de probleme de producție, deoarece producția la Uzina de asamblare Ford din Köln a fost anterior întreruptă pentru întreaga lună octombrie. Acum, producția Ford Fiesta 2022 este din nou afectată de aceleași întreruperi ale lanțului de aprovizionare, iar producția ar urma să fie oprită până pe 25 aprilie.

De data aceasta, producția Fiesta va fi afectată la uzina de asamblare din Köln, deoarece angajații continuă să lucreze pe un program scurt, care a început săptămâna trecută. Aceasta va continua până la Paște, după care fabrica va fi închisă timp de două săptămâni pentru o pauză de vacanță planificată anterior. Aceasta înseamnă că producția Fiesta va relua probabil pe 25 aprilie. Ford nu a specificat cauza exactă a opririi, dar se pare că producătorul auto are probleme în aprovizionarea cu o serie de componente Fiesta, inclusiv cablaje construite în Ucraina.

A șaptea generație a Fiesta  – în producție din 2017 – a primit câteva modificări pentru reîmprospătarea la mijlocul ciclului în anul model 2022, inclusiv un nou design al capotei, grile superioare mai mari, faruri LED standard, o nouă bordură neagră pentru stopuri, stopuri LED opționale, noi culori exterioare și opțiuni pentru roți, un grup de instrumente digital TFT complet configurabil de 12,3 inchi și un ecran tactil de 8 inchi care rulează SYNC 3.

Între timp, fabrica din Köln, Germania, suferă schimbări majore, deoarece Ford investește 2 miliarde de dolari în amplasament pentru a-l transforma în Centrul de Electrificare Ford Köln, care va produce o serie de vehicule electrice, inclusiv două viitoare crossover-uri Ford complet electrice produse pe platforma MEB a Volkswagen.

În același timp, Ford a vândut recent fabrica de la Craiova către un joint venture din care face parte alături de turcii de la Otosan și pănuiește ca din 2024 la Craiova să fie dezvoltată o variantă electrică a Puma, produs acum ca hibrid.

Sursa foto: Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *