Ford Motor și Rivian Automotive au renunțat la dezvoltarea în comun a unui vehicul electric

rivian

Ford Motor și Rivian Automotive au renunțat la planurile de a dezvolta în comun un vehicul electric, susține Ford.

„Respectăm pe Rivian și am avut discuții exploratorii ample cu ei”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. „Cu toate acestea, ambele părți au convenit să nu urmărească niciun fel de dezvoltare comună a vehiculelor sau de partajare a platformei”.

Ford deține aproximativ 12% din producătorul de vehicule electrice Rivian din California, care a devenit public pe 10 noiembrie și care valorează deja mai mult decât producătorul de automobile din Michigan, vechi de 118 ani.

Directorul executiv al Ford, Jim Farley, a dezvăluit pauza într-o poveste publicată vineri de Automotive News. Vehiculul propus nu a fost identificat.

În octombrie, un purtător de cuvânt al Ford a declarat că „Rivian este o investiție strategică și încă explorăm modalități de colaborare potențială cu ei.”

Ford a abandonat mai devreme un plan de a construi un nou Lincoln pe șasiul și hardware-ul lui Rivian.  Compania continuă să-și intensifice dezvoltarea și producția de vehicule electrice, vizând o capacitate globală de producție de 600.000 de unități până la sfârșitul anului 2023.

Sursa foto: Rivian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.