Ford transformă unitatea de conducere autonomă în Ford Next. Compania a vândut recent fabrica de la Craiova către Ford Otosan

Redacția mart. 25, 2022 0 comentarii
Ford Puma

Aflat în plină reorganizare Ford va transforma unitatea de conducere autonomă, Ford Autonomous Vehicles, în Ford Next. Fostul CEO al AV, Scott Griffith, va deservi ca expert antreprenorial pentru Ford Next.

„Acest lucru reflectă o rebranding și o repoziționare mai nuanțată a unui grup existent, nu crearea unuia nou sau o schimbare structurală semnificativă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Jennifer Flake, într-un interviu, scrie todayheadline.com. „Este abordarea noastră față de modelul de afaceri. Îl folosești pentru a stimula inovația, îl folosești pentru a incuba noi idei de afaceri.”

La fel ca noile unități create luna aceasta, Ford Next va începe să-și publice rezultatele financiare în rapoartele de câștig ale companiei anul viitor. Între timp, Ford s-a împărțit în două entități, unde dedicată mașinilor electrice și cealaltă mașinilor cu motoare pe combustie și a mutat fabrica de la Craiova în portofoliul turcilor de la Ford Otosan pentru 575 milioane de euro.

Scopul CEO-ului Jim Farley este de a crea o companie care arată și acționează mai mult ca un startup și care poate atrage talentul tehnologic care a fost greu de obținut pentru producătorii auto vechi. Chiar săptămâna trecută, Farley a înlocuit un director veteran de resurse umane cu cineva recrutat de la Apple, a doua oară când Ford a braconat o persoană de nivel înalt de la gigantul tehnologic. Farley l-a ademenit pe Doug Field în septembrie anul trecut de la proiectul auto al Apple.

Jim Farley a spus că personalul tradițional al motoarelor cu ardere internă nu are toate abilitățile necesare pentru a reuși în următoarea eră a transporturilor și căută sânge nou pentru a oferi Ford o șansă mai bună de a supraviețui în acest secol.

„Nu poți cere oamenilor ICE să facă anumite lucruri, durează prea mult”, a spus Farley luna trecută la o conferință sponsorizată de Wolfe Research. „Ford se va asigura că avem structura și talentul potrivit pentru a concura și a câștiga.”

Compania a luat în considerare și un spin-off în care afacerile sale electrice și tradiționale s-ar fi tranzacționat separat pe Bursă, dar în cele din urmă a decis să le păstreze sub un singur stoc.

Sursa foto: Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *