Ford va cere ca majoritatea celor 32.000 de angajați din SUA să se vaccineze până pe opt decembrie

FABRICA FORD

Ford va solicita ca cea mai mare parte a forței sale de muncă salariate din SUA, ca include 32.000 de oameni, să fie vaccinată până pe 8 decembrie.

Al doilea mare producător auto american a declarat miercuri că peste 84% dintre angajații salariați din SUA sunt deja vaccinați. Termenul limită al companiei pentru ca majoritatea lucrătorilor salariați să se vaccineze împotriva COVID-19 „se aliniază la liniile directoare ale contractorilor federali”.

Ford încă își evalua politica pentru „locațiile de producție, depozitele de piese și Ford Credit, inclusiv analizarea cerințelor federale și ale negocierilor colective”, potrivit Reuters.

„Pe măsură ce continuăm să punem în aplicare măsuri pentru a ne proteja echipa, Ford va cere acum ca majoritatea angajaților salariați din SUA să fie vaccinați complet împotriva COVID-19 până pe 8 decembrie, ceea ce se aliniază, de asemenea, la liniile directoare ale contractorilor federali”, afirmă Ford într-o declarație.

Mai mult, potrivit Ford, salariații care refuză să se conformeze și nu obțin o scutire medicală sau religioasă aprobată ar putea fi plasați în concediu fără plată de până la 30 de zile.

Cei trei mari producători auto din Detroit – General Motors, Ford și Stellantis, părintele Chrysler – au declarat luna trecută că vor impune vaccinuri pentru producătorii auto din Canada.

Fabrica Ford din Craiova Inquam Photos / Bogdan Danescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *