Ford a anunțat că va investi până la 230 de milioane de lire sterline pentru a construi componente de mașini electrice la fabrica sa din Halewood din nordul Angliei. Aceasta va produce aproximativ 250.000 de unități de putere pe an de la jumătatea anului 2024, urmând să fie prima locație europeană internă care produce piese pentru vehicule electrice pentru Ford, care a promis că gama sa de automobile pentru continent va fi complet electrică până în 2030.
„Acesta este un pas important, marcând prima investiție internă a Ford în fabricarea componentelor de vehicule electrice în Europa”, a declarat Stuart Rowley președintele Ford pentru Europa.
Constructorul are, de asemenea, o facilitate de producție în Köln, Germania și o alta la Craiova în România, care produce hibridul Puma. Halewood, care are aproximativ 500 de angajați, a fost ales datorită „recordului său excelent în ceea ce privește calitatea, competitivitatea și baza de competențe puternice și angajamentul angajaților”, a spus Ford.
Nissan s-a angajat în iulie să investească în continuare în Marea Britanie cu o nouă fabrică de baterii, iar Stellantis a declarat că la mai puțin de o săptămână fabrica Vauxhall Ellesmere Port va construi autoutilitare electrice.
În urma votului Brexit al Marii Britanii din 2016, mulți din industria auto au fost îngrijorați de barierele comerciale, însă acordul de exit din decembrie 2020 între Londra și Bruxelles a asigurat accesul tarifar zero pentru sector, sub rezerva unui nivel minim de piese provenite din regiune.
Însă printre ultimele știri s-a aflat și că producția de vehicule şi motoare a fost suspendată luni la fabrica Ford din Craiova ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, a transmis Rador.
Din același motiv, în perioada 19-21 octombrie uzina va lucra într-un singur schimb, în loc de trei, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare.
Compania nu a putut oferi informaţii cu privire la planurile viitoare de producţie, arătând în schimb faptul că va continua să ajusteze producţia în funcţie de evoluţia aprovizionării cu semiconductori.