FOTO Gropi, bălți și noroi. Cum arată „modernizarea” CNAIR pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurele, lucrări „inaugurate” de Grindeanu și Pistol în 2022 / Grindeanu la deschiderea șantierului: „constructorul să se țină de termen, un an și jumătate”

Modernizare DN 52 martie 2024 Sursa Foto teleorman news

Modernizarea Drumului Național 52 Alexandria – Turnu Măgurele (cea mai scurtă rută dinspre București spre Corabia și Bechet) este un coșmar pentru șoferii care parcurg traseul din județul Teleorman și un eșec al CNAIR care nu reușește să gestioneze un proiect relativ simplu început în prezența Ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu și a directorului CNAIR Cristian Pistol.

Contractul a fost semnat în 2019 cu Asocierea S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. – IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A. – S.C .PEGASUS ENGINEERING S.R.L, dar lucrările au început de-abia în septembrie 2022, cu 18 luni termen de finalizare, după cum Economedia a explicat aici.

Contractul de proiectare și execuție pentru cei 43 de kilometri prinși în contractul de modernizare a fost semnat pentru suma de 126 milioane lei, valoare care evident nu mai corespunde costurilor actuale. La inaugurarea șantierului, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a cerut constructorului să lucreze rapid și la termen.

Potrivit publicației locale Teleorman-news.ro, CNAIR a constatat neconformități în execuția lucrărilor care au ajuns la doar 43% execuție.

Lucrările înseamnă reabilitarea șoselei pe același profil, fără lărgirea carosabilului la patru benzi, dar cu refacerea podurilor vechi. Traseul nu este situat pe coridorul principal de transport TEN-T, așadar lucrările se fac cu bani de la buget. Investiția este importantă pentru că, municipiul Turnu Măgurele este un port important la Dunăre și punct de trecere a frontierei între România și Bulgaria (trecere cu BAC-ul).

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu la „inaugurarea șantierului” de pe DN 52:

Deschiderea șantierului a fost anunțată de directorul general CNAIR, Cristian Pistol. „Începem pe data de 7 septembrie modernizarea DN52, între Alexandria și Turnu Măgurele! Ministerul Transporturilor a emis deja Autorizația de Construire necesară demarării primei etape a lucrărilor de modernizarea între km 2+100 – km 44+600 și km 49+194 – km 52+649. ASOCIEREA S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. – IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A. – S.C .PEGASUS ENGINEERING S.R.L are la dispoziție 18 luni pentru execuția lucrărilor. DN 52 asigură principala legătură rutieră între municipiile Alexandria și Turnu Măgurele, unul dintre marile porturi românești la Dunăre”, a declarat Cristian Pistol.

În cadrul contractului cu o valoate de 150,32 milioane de lei (fără TVA), constructorul (ASOCIEREA S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. – IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A. – S.C .PEGASUS ENGINEERING S.R.L) va derula următoarele lucrări:
– amenajarea a 6 intersecții,
– reabilitarea a 4 poduri și construirea a 2 poduri noi,
– reabilitarea a 12 parcări,
– construirea a 2 parcări noi, de scurtă durată pe ambele sensuri;
– reabilitarea a 33 de podețe.

Sursa Foto teleorman news

Comentarii

  1. Execrabil! Si-au batut joc de acest drum. Niste incapabibili care nu sunt in stare sa toare cativa km de asfalt . Sa mergeti la vot dragi romani….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *