Fratele președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen va conduce Consiliul de Administrație al grupului de pariuri sportive Superbet

Hans-Holger Albrecht Sursa foto: Deezer

Hans-Holger Albrecht, fratele Ursulei von der Leyen, președintele Comisiei Europene, va fi președinte al Consiliului de Administrație al grupului de pariuri sportive Superber, începând cu 28 februarie 2023, conform unui comunicat al companiei.

Hans-Holger Albrecht este un om de afaceri german. El este CEO al Deezer, unul dintre cele mai mari servicii de streaming muzical din lume, cu peste 14 milioane de utilizatori lunari activi în prezent.

Conform Wikipedia, el este un descendent al baronului Ludwig Knoop, un comerciant de bumbac al orașului-stat Bremen și unul dintre cei mai de succes antreprenori ai secolului al XIX-lea.

Hans-Holger a lucrat pentru Daimler-Benz în 1990 și pentru grupul media din Luxemburg CLT, precursor al RTL Group, din 1991 până în 1996. La CLT, a fost responsabil pentru toate activitățile de televiziune și pentru dezvoltarea afacerilor în Germania și Europa de Est. A lucrat la noi proiecte pentru RTL2 în Germania, RTL 7 (Polonia), RTL Klub în Ungaria și Channel 5 (Marea Britanie), în Marea Britanie. De asemenea, a fost responsabil pentru lansarea canalului Super RTL în Germania și pentru dezvoltarea proiectului TV digital al CLT, Club RTL.

Și-a început cariera la Modern Times Group MTG AB în 1997 ca șef al operațiunilor de televiziune cu plată la Viasat Broadcasting. În 1999, a fost numit șef al tuturor operațiunilor Viasat Broadcasting.

În aprilie 2000, a fost numit Chief Operating Officer (COO) al MTG. A devenit președinte și CEO al MTG AB la 1 octombrie 2000, când Grupul Kinnevik a fost prezidat de antreprenorul Jan Stenbeck, fondatorul MTG și al operatorilor de telecomunicații Tele2 și Millicom. În timpul mandatului său, vânzările MTG s-au dublat de la 5,4 miliarde de coroane suedeze în 2000 la 13,5 miliarde de coroane în 2011. MTG are acum operațiuni de televiziune gratuită în 11 țări și platforme de televiziune cu plată prin satelit în 9 țări, operează serviciul de televiziune cu plată online Viaplay Nordic și portofoliul său de 20 de canale tematice de filme, sport și documentare cu plată sunt disponibile în 34 de țări din Europa, Rusia, CSI, Africa și SUA.

În noiembrie 2012, Hans-Holger a devenit președinte și CEO al Millicom, o companie internațională de telecomunicații și media. În perioada petrecută la Millicom, a transformat compania într-o companie de stil de viață digital, dezvoltând mai multe produse și servicii digitale noi.

A devenit CEO al Deezer în 2015, dar a demisionat în 2021.

În prezent, Albrecht este Președinte al Consiliului de Administrație pentru Scout24 Group (platformă online de imobiliare), Președinte al Consiliului de Administrație și Investitor la Storytel (servicii de streaming pentru cărți audio și cărți electronice), fiind și membru în Consiliul de Administrație pentru Veon Ventures (comunicații și servicii digitale).

Sursa foto: Deezer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *